Intru în căsuţa caldă, primitoare şi un sentiment de bine mă învăluie. Cineva îmi dă jos paltonul de carton în care am fost adusă şi mă împinge spre mijlocul camerei, la lumină. Toată lumea scoate exclamaţii de uimire, toţi vor să îmi atingă pielea fină, mirându-se de culorile pe care trupul meu le oglindeşte în ochii lor. Nu am ştiut niciodată că sunt atât de frumoasă. Nimeni nu m-a lăudat, nimeni nu mi-a spus că sunt unică.

Am locuit până de curând alături de surorile mele, care îmi seamănă destul de mult, fără a fi totuşi aidoma mie. Cineva mă prinde cu o mână, mă răsuceşte şi îmi spune că sunt o scumpă. Mă salvează cea care de astăzi înainte îmi va fi stăpână şi prietenă. Mă ia în braţe, mă strânge cu un gest tandru la piept şi îmi spune că este mândră de mine, că mă adoră şi că mă va iubi mereu. Observ cu coada ochiului mişcare în dreapta mea şi aud rumoare. Curioasă, întorc la timp capul pentru a vedea săgeţile veninoase din privirile semenilor mei.

Oare de ce mă invidiază? De ce spun toate că le-am furat locul ce li se cuvenea? Cea neagră îmi arată un fermoar şi îmi spune că mă va zgâria cu el, dacă îndrăznesc să mă aşez lângă ele. Nu înţeleg nimic. Ce au cu mine? Sunt străină, sunt născută în India, unde toată lumea mă respectă şi mă iubeşte. De ce sunt întâmpinată tocmai de cele ca mine în acest fel? Bine măcar că oamenii mă plac. Le place textura mea, le place pielea fină, le place că sunt de lux, le place chiar şi numele:  Anuschka Peacock Flower.

geanta_mare_din_piele_naturala_anuschka_1_2 (1)

 

 

Stăpâna mă aşează pe fotoliu şi pleacă să facă o cafea. Nu am putere să o strig, glasul nu mă ajută. Sunt speriată! Toate celelalte genţi ale stăpânei vin spre mine, formând un zid care mă va închide în acest fotoliu! O văd pe cea de piele neagră cum întinde fermoarul spre mine, o văd pe cea gri, subţirică, venind cu dinţii încleştaţi, o văd pe cea maro, micuţă şi dinamică, ameninţând că mă taie cu catarama. Tocmai când mă pregăteam să fac o rugăciune hindusă, a apărut stăpâna, cu telefonul în mână.

M-a smuls din fotoliu, m-a aşezat pe scaunul din dreapta al maşinii şi a pornit în trombă spre întâlnirea de care uitase, chipurile din cauza mea, acaparată de frumuseţea şi gingăşia mea. Urma să o revadă pe Vali, fosta colegă şi prietenă din liceu. A parcat maşina pe o străduţă, m-a prins iar de toarte şi a pornit grăbită spre mall. În spatele nostru s-a auzit o exclamaţie de uimire, apoi o întrebare:

-Vai, domnişoară, ce geantă frumoasă aveţi! De unde aţi cumpărat-o?

Ne-am întors şi atunci am văzut o doamnă la vreo 30 de ani, însoţită de un bărbat frumos, elegant, care îmi sorbea stăpâna din ochi. I-a explicat că vin din India, unde pielea fină de bovină este pictată manual (eu am flori din pene de păun, care scot în evidenţă feminitatea stăpânei) şi transformată într-o adevărată operă de artă, într-un atelier în care oamenii formează o adevărată familie. M-a lăudat mult, spunând că sunt bine compartimentată şi numai bună pentru sezonul primăvară-vară. Cel mai mult mi-a plăcut când a spus că sunt o adevărată desfătare pentru ochii ei, o bijuterie de care nu s-ar despărţi pentru nimic în lume, că sunt regina genţilor Anuschka.

Stăpâna l-a revăzut pe tânărul bărbat în mall, la o masă vecină. Era tot cu sora lui şi de această dată a îndrăznit să le invite pe Vali şi pe stăpâna mea la masa lui. De atunci, sunt de nedespărţit… Au trecut doi ani. Stăpâna s-a căsătorit cu tânărul bărbat, iar eu am rămas preferata lor. Nu scapă nici o ocazie pentru a reaminti tuturor că datorită mie s-au cunoscut, că eu am fost liantul care i-a unit. Am fost împăunată la propriu în India, pentru a lua ochii tuturor cu frumuseţea mea, dar nu mă împăunez în faţa surorilor mele.

Poate mă veţi întreba în ce relaţii sunt cu celelalte genţi ale stăpânei, după aceşti doi ani… Ei bine, stăpâna a uitat complet de ele de când am intrat în casa ei, iar asta nu face decât să le întărâte contra mea. Dar nu îmi pasă, atâta timp cât sunt singura geantă pe care o poartă, atâta timp cât sunt protejată de iubirea stăpânei şi de respectul soţului ei.