Skip to main content

NU înseamnă NU!

Peste nici două luni voi împlini 45 de ani. Sunt femeie, soţie, mamă de băiat. Am văzut multe orori în această viaţă. Am cunoscut femei ale căror vieţi au fost definitiv distruse din cauza unor animale cu chip de om, animale care au refuzat să priceapă că NU înseamnă NU, că actul sexual trebuie să fie liber consimţit de ambele părţi. Mi s-a întâmplat să plec dimineaţa spre serviciu şi de după un copac, în mijlocul drumului, să îmi răsară în faţă un dobitoc ce îşi ţinea organul sexual în mână. Mă invita să privesc jocul. Mi s-a întâmplat să fiu pipăită sau să văd cum alte femei erau pipăite în autobuz de către bărbaţi dezaxaţi, de libidinoşi fără teamă şi fără ruşine. De ce le-ar fi fost teamă, dacă nimeni nu le spunea nimic, iar victimele tăceau, mult prea ruşinate sau oripilate pentru a deschide gura?

Am văzut prin filme scene mai mult sau mai puţin reuşite cu violuri. Am văzut cum fetele stăteau apoi plângând la duş, cu apa curgând fără oprire peste trupurile bătute şi agresate în cele mai brutale şi mai dezgustătoare feluri. Senzaţia care m-a încercat de fiecare dată a fost teribil de reală şi de înspăimântătoare, de parcă un alien bălos mi s-ar fi târât pe piele şi mi-ar fi cotrobăit prin cele mai intime locuri, rănindu-mă şi murdărindu-mă. De o asemenea senzaţie nu te poate spăla nici o apă. Oare ce simte fata care trăieşte în realitate aşa ceva? Cum va putea vreodată să spele amintirea coşmarului prin care a trecut şi care a lăsat-o pângărită fizic şi psihic?

De câte ori nu aţi auzit din gura bărbaţilor expresia “ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place”? Şi de câte ori, cu această scuză, bărbaţii au pipăit femei, le-au privit din cap şi până în picioare de parcă le-ar fi violat sau chiar au trecut la fapte? O femeie nu va simţi niciodată plăcere ştiind că un libidinos îşi plimbă peste trupul ei privirea pofticioasă, că e deja dezbrăcată şi penetrată în fanteziile lui. Va fi doar dezgustată şi speriată, va avea senzaţia că a fost pângărită. Am 45 de ani şi trăiesc o asemenea senzaţie de câteva zile. Ies din casă pentru a-mi plimba câinele şi simt cum o anumită privire mă arde şi mă murdăreşte, simt totul ca pe un atentat la integritatea mea psihică.

Oare ce simte fata de 18 ani care a fost violată de 7 (şapte) bărbaţi, de şapte bestii cu chipuri de oameni? Ce vede când rămâne singură în liniştea nopţii şi închide ochii? Poate scăpa măcar o clipă de amintirea violului care i-a distrus viaţa, de amintirea groazei, a plânsului, a rugăminţilor, a durerii, a mizeriei, a violenţelor fizice şi psihice la care a fost supusă? Dar când se gândeşte că aceşti bărbaţi umblă liberi prin lume, gata să sară peste un alt trup tânăr şi să îl pângărească în cele mai oribile feluri, râzând fără teamă de la înălţimea relaţiilor pe care le au? Atunci când află cât de tare susţin unii că a meritat să i se întâmple asta, se întreabă oare copila dacă mai există dreptate pe lume?

NU înseamnă NU întodeauna! Glumele pe care le citiţi pe facebook sau prin reviste, cum că NU înseamnă DA sau POATE, sunt doar glume şi trebuiesc tratate ca atare. Nici o femeie nu îşi doreşte să fie violată. Nici o femeie nu vrea ca un bărbat sau mai mulţi să o atingă fără consimţământul ei. Nici o femeie nu vrea să fie batjocorită, bătută, penetrată de bestii cu chip de om. Nici o femeie nu vrea să îşi trăiască restul vieţii cu amintirea unor clipe de coşmar şi a senzaţiei că a fost definitiv pângărită. Violul distruge vieţi, lăsând în urmă trupuri întinate şi suflete sfâşiate. NU înseamnă NU!

Daţi mai departe acest articol şi alăturaţi-vă comunităţii #NUinseamnaNU! Uniţi vom reuşi să îi arătăm fetei de 18 ani că nu are nici o vină şi vom atrage atenţia asupra faptului că violul distruge!

NUinseamnaNU

Comments
 • Daniela July 20, 2015 at 6:43 am

  Campanii contra tuturor abuzurilor ar fi trebuit sa existe de mult timp deja. Simtul civic al românilor este aproape de zero. Daca în capitala, pe unul dintre bulevardele cele mai circulate, în miezul zilei, este acostata o femeie (jurnalista), amenintata si violata sub privirea nepasatoare a trecatorilor, ce sa pretindem alora dintr-un sat, catun uitat de lume (în adevaratul sens al cuvântului)? Ce sanse ar fi putut avea biata copila târâta în câmpul pustiu, daca jurnalista violata în centrul capitalei nu a avut vreuna?
  Este strigator la cer! O natie bolnava, de oameni nepasatori… N-am trece nici cel mai nevinovat test de civism la o adica. Rusine sa ne fie 🙁 !

  • Vienela July 20, 2015 at 7:08 am

   Se intampla tot timpul, Daniela, in toate zonele tarii, numai ca cele mai multe femei prefera sa sufere in tacere si sa nu isi expuna durerea si umilinta. Dupa cum vezi, la noi oamenii inca mai traiesc cu ideea ca “a cautat-o cu lumanarea”, “a meritat”… Suntem niste inapoiati!

 • Zina July 20, 2015 at 6:53 am

  Total de acord cu fiecare cuvânt din articolul tău. Îl voi distribui pe rețele și mă alătur chiar acum comunității #NUinseamna NU

  Să fii sănătoasă, Vienela !

 • Zina July 20, 2015 at 7:01 am

  Na, cum să dau mai departe?! Nu văd niciun buton de Share… 🙁 Te rog să-ți pui măcar pentru Twitter, Facebook și G+. Ai multe articole care merită să fie distribuite pe rețele.
  ”Campania” aia nu e decât o înșiruire de povestiri pe tema dată. Ar fi trebuit să creeze o petiție, să ceară ceva: să fie arestați din nou cei șapte și să fie judecați în stare de arest, să se mărească pedeapsa pentru viol etc.

  • Vienela July 20, 2015 at 7:06 am

   Da, stiu ca ar trebui, insa am schimbat tema si habar nu am cum se pot repune butoanele, daca tema permite sau nu… Articolul este pe facebook si poate fi distribuit de acolo. Iti multumesc mult!
   Inca nu m-am lamurit daca mai reprezinta si altceva acea campanie, insa chiar si faptul ca indeamna oamenii sa scrie pe bloguri si sa faca valva e foarte important.

 • MVM July 20, 2015 at 1:04 pm

  ABSOLUT DE ACORD! 1000%! Trebuie făcut ceva cu „democrația” asta înțeleasă cu picioarele!

  • Vienela July 20, 2015 at 1:07 pm

   Multumesc pentru sustinere!
   Nu cred ca democratia este de vina. Violuri s-au intamplat de cand e lumea, dar cred ca a sosit momentul sa spunem STOP! Suntem in anul 2015 si vrem sa fim tratati ca oameni, desi ne purtam mai rau decat animalele.

 • Radu July 21, 2015 at 3:24 am

  Dacă sunt vinovaţi trebuie să plătească!
  Dacă aş fi fost tatăl acelei fete, mi-aş fi luat minim o arbaletă, la liber de altfel. Şi aş fi acţionat deja! Îmi pare rău să o spun dar altă soluţie nu văd, cu justiţia din România!

 • anitzei-blog July 21, 2015 at 7:09 am

  Îmi place militantismul tău și, mai ales, proteismul preocupărilor pe care le probezi!

  • Vienela July 21, 2015 at 7:19 am

   Suntem oameni si gandirea omului e complexa. E normal sa avem preocupari diverse si tot normal e sa luptam pentru ceea ce ne intereseaza. Pe mine ma mira si ma sperie cei care au o singura idee fixa si care sunt inflexibili. 😉

 • Mihaela July 22, 2015 at 5:53 pm

  Si eu am 36 de ani, sunt mama de baiat si nu de putine ori mi s-a intimplat ca barbati necunoscuti si care se credeau interesanti sa ma pipaie sau sa-mi spuna papusa, dar atat. Nu vreau si nici nu pot sa-mi imaginez groaza, durerea si umilinta prin care a trecut fata asta. Baietii trebuie sa invete de mici ca NU inseamna NU, altfel nu au ce cauta in societate, liberi.

  • Vienela July 24, 2015 at 1:37 pm

   Nici eu nu pot si nu vreau cu adevarat sa imi imaginez ce simte o persoana violata. E cumplit doar gandul ca se poate intampla…
   Educatia trebuie inceputa din primii ani de viata. Asta am spus mereu si o voi spune pana la final.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.