Peste nici două luni voi împlini 45 de ani. Sunt femeie, soţie, mamă de băiat. Am văzut multe orori în această viaţă. Am cunoscut femei ale căror vieţi au fost definitiv distruse din cauza unor animale cu chip de om, animale care au refuzat să priceapă că NU înseamnă NU, că actul sexual trebuie să fie liber consimţit de ambele părţi. Mi s-a întâmplat să plec dimineaţa spre serviciu şi de după un copac, în mijlocul drumului, să îmi răsară în faţă un dobitoc ce îşi ţinea organul sexual în mână. Mă invita să privesc jocul. Mi s-a întâmplat să fiu pipăită sau să văd cum alte femei erau pipăite în autobuz de către bărbaţi dezaxaţi, de libidinoşi fără teamă şi fără ruşine. De ce le-ar fi fost teamă, dacă nimeni nu le spunea nimic, iar victimele tăceau, mult prea ruşinate sau oripilate pentru a deschide gura?

Am văzut prin filme scene mai mult sau mai puţin reuşite cu violuri. Am văzut cum fetele stăteau apoi plângând la duş, cu apa curgând fără oprire peste trupurile bătute şi agresate în cele mai brutale şi mai dezgustătoare feluri. Senzaţia care m-a încercat de fiecare dată a fost teribil de reală şi de înspăimântătoare, de parcă un alien bălos mi s-ar fi târât pe piele şi mi-ar fi cotrobăit prin cele mai intime locuri, rănindu-mă şi murdărindu-mă. De o asemenea senzaţie nu te poate spăla nici o apă. Oare ce simte fata care trăieşte în realitate aşa ceva? Cum va putea vreodată să spele amintirea coşmarului prin care a trecut şi care a lăsat-o pângărită fizic şi psihic?

De câte ori nu aţi auzit din gura bărbaţilor expresia “ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place”? Şi de câte ori, cu această scuză, bărbaţii au pipăit femei, le-au privit din cap şi până în picioare de parcă le-ar fi violat sau chiar au trecut la fapte? O femeie nu va simţi niciodată plăcere ştiind că un libidinos îşi plimbă peste trupul ei privirea pofticioasă, că e deja dezbrăcată şi penetrată în fanteziile lui. Va fi doar dezgustată şi speriată, va avea senzaţia că a fost pângărită. Am 45 de ani şi trăiesc o asemenea senzaţie de câteva zile. Ies din casă pentru a-mi plimba câinele şi simt cum o anumită privire mă arde şi mă murdăreşte, simt totul ca pe un atentat la integritatea mea psihică.

Oare ce simte fata de 18 ani care a fost violată de 7 (şapte) bărbaţi, de şapte bestii cu chipuri de oameni? Ce vede când rămâne singură în liniştea nopţii şi închide ochii? Poate scăpa măcar o clipă de amintirea violului care i-a distrus viaţa, de amintirea groazei, a plânsului, a rugăminţilor, a durerii, a mizeriei, a violenţelor fizice şi psihice la care a fost supusă? Dar când se gândeşte că aceşti bărbaţi umblă liberi prin lume, gata să sară peste un alt trup tânăr şi să îl pângărească în cele mai oribile feluri, râzând fără teamă de la înălţimea relaţiilor pe care le au? Atunci când află cât de tare susţin unii că a meritat să i se întâmple asta, se întreabă oare copila dacă mai există dreptate pe lume?

NU înseamnă NU întodeauna! Glumele pe care le citiţi pe facebook sau prin reviste, cum că NU înseamnă DA sau POATE, sunt doar glume şi trebuiesc tratate ca atare. Nici o femeie nu îşi doreşte să fie violată. Nici o femeie nu vrea ca un bărbat sau mai mulţi să o atingă fără consimţământul ei. Nici o femeie nu vrea să fie batjocorită, bătută, penetrată de bestii cu chip de om. Nici o femeie nu vrea să îşi trăiască restul vieţii cu amintirea unor clipe de coşmar şi a senzaţiei că a fost definitiv pângărită. Violul distruge vieţi, lăsând în urmă trupuri întinate şi suflete sfâşiate. NU înseamnă NU!

Daţi mai departe acest articol şi alăturaţi-vă comunităţii #NUinseamnaNU! Uniţi vom reuşi să îi arătăm fetei de 18 ani că nu are nici o vină şi vom atrage atenţia asupra faptului că violul distruge!

NUinseamnaNU