Skip to main content

Nu doar castorii construiesc confortabil

La tribunal, în acea zi senină de primăvară, se judeca procesul secolului. Totul era filmat și televizat, pentru că lumea se împărțise în două tabere și aștepta, nerăbdătoare, să afle cine are dreptate. Castorul, renumit constructor, îi chemase în judecată pe toți cei care ”îndrăzniseră să construiască folosind metodele sale”. Părea să aibă dovezi solide în sprijinul acestei afirmații, însă nici acuzații nu veniseră cu mâna goală.

Aparent pe bună dreptate, castorul se întreba cine mai pomenise oameni care să se documenteze temeinic și să își achiziționeze materiale pentru structură (profile pentru construcții, plase sudate, ciment și multe altele) fără să alerge din depozit în depozit? Era știut faptul că doar castorilor le vin materialele de construcție până la ușa casei, aduse de apa râurilor. Oamenii au reușit să dovedească faptul că Arabesque transportă materialele direct la lucrare, folosind mașini cu macara, de cele mai multe ori livrând produsele chiar a doua zi după finalizarea comenzii. Egalitate de puncte în proces.

plasa sudata

Castorul credea că numai el este constructor primăvara. Începe prin a placa cu piatră pereții unei vizuini subacvatice, ridică deasupra o movilă din crengi, apoi construiește barajul prin care controlează apele și își protejează casa. Oamenii i-au demonstrat că și ei își pot primi materialele de construcție în ordinea etapelor de lucru, pentru a nu aglomera inutil șantierul. I-au explicat judecătorului că acesta este unul dintre marile avantaje atunci când cumperi retail, nu engross. În această primăvară, și omul este constructor. O nouă egalitate de puncte.

Ramuri, pietre, trunchiuri de copac, mâl, pe toate le primea castorul fără pic de efort. Cum de au ajuns oamenii să primească un portofoliu întreg de materiale de construcție, de la structură, fier, cărămizi și până la tencuieli decorative, dacă nu au mers din depozit în depozit? Simplu, au răspuns imediat cei întrebați. Există Arabesqueonline.ro! Comenzile prin magazinul online sunt ușor de făcut, prețurile sunt foarte bune, stocurile sunt mari, așa că omul poate deveni la fel de bun constructor ca și castorul. Din nou egalitate.

 tencuieli decorative

Cum s-a încheiat procesul secolului? Cum au dovedit oamenii că pot construi confortabil, că primăvara toți sunt constructori și că nu s-au folosit de metodele castorului? În primul rând, judecătorul a decis că  omul care este constructor primăvara aceasta, primește consiliere de specialitate direct de la Arabesque, nu de la castor. În al doilea rând, metodele diferă, deoarece omul construiește pe uscat, nu în apă. Documentarea, achiziționarea materialelor, plata și transportul se fac într-un singur loc, în ritmul constructorului. Câștig de cauză a avut omul, după cum deja observați.

arabesque-150x150

Comments
 • Constanta April 10, 2014 at 8:37 pm

  Vopsea mai puteam sa-mi imaginez ca voi gasi aici la tine dar plase sudate? Sunt bune si ele la ceva. Macar stiu unde gasesc daca o sa am vreodata nevoie. Sau sa-mi dau cu parerea daca vrea cineva sa-si cumpere.

  • Vienela April 22, 2014 at 9:01 am

   Vezi, se mira lumea daca nu povestesc tot ce se intampla pe la mine. Anul trecut, soacra mea si-a consolidat casa si chiar am cumparat plasa d-asta, iar in vara asta planuim sa ii aranjam si mamei mele casa, ceea ce inseamna ca vom cumpara iar plasa (si alte materiale). Tinand cont ca Arabesque e vestit in Ploiesti, treaba e ca si rezolvata.

 • Adrian Manea April 10, 2014 at 9:02 pm

  Tocmai am renovat în casă acum 6 luni, era bine să mai fi aşteptat până în primăvara asta!

  • Vienela April 22, 2014 at 9:02 am

   Macar acum stii unde poti gasi totul fara mari eforturi sau alergaturi, daca iti mai vin idei pentru casa.

 • Javra Eu April 11, 2014 at 4:31 pm

  Da, pe toţi ne apucă primăvara cu reparaţ’ii în casă. Mâine sper să isprăvesc şi eu…

  • Vienela April 22, 2014 at 9:04 am

   Da, si Mihai al meu ma tot bate la cap sa facem ceva cu parchetul, copilul vrea sa rezolvam baia de la cap la coada, in timp ce mie mi-a picat pe un pervaz de la sufragerie, care nu arata asa cum as vrea eu. :)) De lucru ar fi…

 • Vladimir April 16, 2014 at 8:17 pm

  Vreau sa vad si eu romanul care cumpara asa ceva fara sa poata sa-si bage nasul, mainile si capul in cutia de vopsea inainte sa o cumpere :P.

  • Vienela April 22, 2014 at 9:05 am

   :))) Uite, ne vezi pe noi. Am cumparat acum doi sau trei ani lavabila alba si separat vopsea pentru colorat lavabilul, fara sa verificam absolut nimic. Si a iesit misto.

 • Dana Lalici April 17, 2014 at 9:00 am

  Citisem la Sorana pe vremuri despre un proces al soarecilor. Tu ai adus in scena unul al castorilor…Mi-a placut ideea tencuielilor decorative…am inteles ca ies foarte misto…

  • Vienela April 22, 2014 at 9:06 am

   A fost primul lucru care mi-a venit in minte. Castorii sunt cei mai talentati constructori. De la ei ar trebui sa furam idei, pe bune. 🙂

 • vavaly April 17, 2014 at 4:21 pm

  eu stiu firma asta dar acum aflu ca poate fi gasita si online. daca mai da si consultanta de specialitate atunci chiar inteleg ca procesul a fost drept dand castig de cauza omului si nu castorului 🙂

  • Vienela April 22, 2014 at 9:07 am

   Si eu ii stiam, pentru ca ii vad mereu prin oras. Bani sa am, ca acum stiu de unde sa iau tot ce imi trebuie.

 • Dana April 22, 2014 at 8:42 am

  Bine ca am aflat, stiu pe cineva care cauta asa ceva

  • Vienela April 22, 2014 at 9:07 am

   Ma bucur ca am putut fi de folos.

 • amiralul April 22, 2014 at 10:08 am

  drace :))) buna asta cu castorul :)) chiar am ras

  • Vienela April 23, 2014 at 4:44 pm

   Nu e de ras… Daca ne vom trezi intr-o zi ca fictiunea devine realitate? 😛

 • Diana April 22, 2014 at 10:23 am

  E de bine faptul ca livreaza materiale in ritmul constructorului, pentru ca nu mai trebuie constructorul sa “puna paza” la materialele pe care le-a cumparat, pana sa ajunga a le utiliza.

  • Vienela April 22, 2014 at 10:24 am

   Sa stii ca m-am gandit la acest aspect, dar am uitat sa il mentionez in articol. Langa curtea mamei mele este o doamna care a pierdut jumatate din materialele de constructie (fier, BCA, rigips…, furate de niste rromi de pe o strada vecina), din cauza ca a cumparat totul odata. 🙁

 • Alexandra Ali April 23, 2014 at 9:55 am

  Așadar, castorul. Înțeleg de ce. Bun și procesul acesta la ceva. Am mai aflat si eu ceva ce nu știam. Că sunt și în online. Dar fiind destul de aproape de noi, cred că îi voi vizita, fizic vorbind. 🙂

  • Vienela April 23, 2014 at 4:45 pm

   Sigur, daca ii ai aproape e normal sa ii vizitezi fizic… Dar acum a devenit usor chiar si pentru cei din varful muntelui sa construiasca…

 • pop romy April 24, 2014 at 6:21 am

  Pacat ca nu toata lumea stie cat este de simplu sa comande prin aceasta firma.Cred ca este tare util acest articol ,mai ales ca este scris intr.un mod amuzant ,de care oamenii isi vor aminti usor.

  • Vienela April 24, 2014 at 3:06 pm

   Sa stii ca asta a fost primul meu gand. Am remarcat ca si eu retin usor articolele amuzante sau pe cele care au un ”ceva” in plus fata de banalul: am vazut, am cumparat, totul a fost ok. Plus ca imi vine mult trafic pe blog, trimis de google, pentru diverse informatii ce se regasesc in advertoriale, chiar si dupa mult timp.

 • Pinky Rainbow April 24, 2014 at 2:04 pm

  In aceasta primavara si noi avem de gand sa renovam exteriorul casei, fiindca anul trecut am izolat-o si exteriorul a ramas gri, sec. Ar arata frumos cu o vopsea (sau var) de exterior, ceva, ma gandesc….

  • Vienela April 24, 2014 at 2:47 pm

   Noi am vrea sa revopsim exteriorul, pentru ca au trecut cativa ani peste lavabil si, fiind alb (initial), s-a cam deteriorat, e un fel de cenusiu cu pete… 🙂

 • Mirea Gabriel April 24, 2014 at 2:57 pm

  In aceasta vara cred ca voi fi si eu un pui de constructor, pentru ca planuim niste modificari la casa. Sper sa nu ma dea vreun castor in judecata.

  • Vienela April 24, 2014 at 3:36 pm

   :))) Daca te va da vreun castor in judecata, neaparat sa urmezi indicatiile din articolul meu. Bafta la facut modificari!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.