Într-o lume ideală, oamenii nu se ascund, nici nu anulează tot ce au fost cândva. Din nefericire, lumea ideală nu este pe această planetă. Pe pământ, oamenii trăiesc cu pasiune, au nervi, iubesc, sunt impulsivi, iau decizii, sunt geniali, uneori greșesc, râd și plâng. Pământul ne suportă pe toți, buni sau răi, proști sau deștepți, sinceri sau fățarnici. Nu avem obligația de a ne justifica deciziile, iar când o facem, știm că există riscul ca o cutie a Pandorei să ne îngroape sub fel de fel de grozăvii.

Pe pământ, tu ai luat o decizie cu care eu nu sunt de acord. Nu ți-am spus până acum. M-a durut alegerea ta. Grozav m-a durut! În mintea mea, tu ești ETALONUL. Fără tine, suntem săraci și nefericiți. Îți iubesc fiecare literă pe care o rostești, iubesc fiecare gând pe care îl ai, iubesc tot ce este al tău. Pe un tărâm ireal, probabil lucrurile ar fi fost toate roz și eu nu ți-as fi scris, căci nu ar fi fost nevoie.

Pe pământ, oamenii nu trăiesc cu aer. Muncesc, mai mult sau mai puțin bine, pentru a se putea întreține. Uneori, ei au de ales între iubire și interes. Dacă interesul nu este mare, aleg iubirea. Dacă de acel interes depinde bunăstarea unei întregi familii, omul va pune iubirea pe locul doi. Va lua decizii care pe tine te vor afecta emoțional, căci vei crede lucruri neadevărate. Nu te-a abandonat nimeni. Unii au decis că este mai bine pentru ei să nu strige lumii că iubesc o ființă ireală, pe care “o vedem, dar nu e”, căci zeul acela fără chip, cu nume ce amintește de 10 la puterea 100, s-ar putea răzbuna.

Nu citi liste! Citește printre rânduri, amintește-ți toate câte le-am vorbit și iartă greșelile celor ce depind de liste!