Îmi dovedesc că încep să îmbătrânesc momentele când văd fete foarte tinere, foarte frumoase, care fac tot ce le stă în putinţă să iasă în evidenţă, să atragă atenţia asupra lor, fără să îşi dea seama că toate astea lucrează în defavoarea lor. Sigur, vorbesc despre cele carora le lipseste minima educatie (sa nu credeti ca doar noua generatie are lacune in educatie) si care nu inteleg ca ceea ce este strident nu este neaparat si frumos.
Îşi vopsesc părul în cele mai ciudate culori, îl chinuie încercând să îl îndrepte dacă este ondulat, să îl onduleze dacă e drept, fac orice doar pentru a schimba ceea ce natura le-a oferit.
Au tenul fraged, curat, dar nu vor să ni-l arate, aşa că îl ascund sub multe straturi de farduri, să fie sigure că nu poate respira, că va îmbătrâni prematur.
Hainele pe care le poartă, în loc să le pună în lumină feminitatea, reuşesc doar să le deformeze sau să dezgolească totul, răpind orice urmă de mister.
La vederea lor, spiritul meu critic de Fecioară se trezeşte şi nu mă pot abţine să nu le judec(doar în gând), uitând că am fost ca ele, că nu ieşeam din casă fără rimel pe gene şi farduri pe pleoape, cu părul cât mai ciufulit şi cât mai anormal îmbrăcată.
Să nu le judecăm prea aspru, îşi vor reveni repede. Mi-as dori ca mamicile sa se ocupe indeaproape de acest aspect al educatiei noii generatii.
Noua generație se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește educația, iar una dintre aceste provocări este tendința de a căuta doar “minimul necesar”. Apariția tehnologiei și schimbările sociale au influențat modul în care tinerii percep educația, punând la îndoială valoarea și relevanța unor cunoștințe considerate “minime”. În acest context, este esențial să analizăm implicațiile acestei abordări asupra dezvoltării individului și a societății în ansamblu.
Despre conceptul de “minim necesar”: Căutarea minimului necesar în educație poate fi înțeleasă ca o tentativă de a dobândi doar cunoștințele esențiale pentru a supraviețui într-o societate în schimbare rapidă. Tinerii consideră, uneori, că anumite materii sau competențe nu sunt relevante pentru viitorul lor profesional și preferă să se concentreze doar asupra a ceea ce percep ca fiind strict necesar.
Implicațiile asupra dezvoltării individuale: Cautarea minimului necesar în educație poate avea consecințe semnificative asupra dezvoltării individuale. Renunțarea la anumite domenii de cunoștințe poate limita perspectiva și înțelegerea lumii. Educația nu ar trebui să fie doar despre dobândirea de competențe practice, ci și despre cultivarea gândirii critice, creativității și a unei viziuni globale. Limitarea educației la un minim poate afecta abilitățile sociale și relațiile interpersonale, deoarece o educație completă ar trebui să promoveze și să dezvolte aceste aspecte ale personalității.
Impactul asupra societății: Când o generație caută doar minimul necesar în educație, există riscul unei scăderi generale a calității capitalului uman. Societatea depinde de indivizi bine pregătiți, capabili să facă față provocărilor complexe ale lumii contemporane. O educație minimală poate contribui la formarea unei societăți cu o gândire îngustă și lipsită de resurse pentru a aborda problemele ample și interconectate.
Soluții posibile: Pentru a aborda această tendință, este important să se reconsidere modul în care este livrată educația. Integrarea unor metode de învățare interactive, relevante pentru viața de zi cu zi, și adaptarea curriculumului pentru a reflecta nevoile reale ale societății contemporane pot contribui la creșterea interesului și aprecierii față de educație.
Noua generație se confruntă cu provocări unice în ceea ce privește educația, iar căutarea minimului necesar este una dintre aceste provocări. Cu toate acestea, este esențial să recunoaștem că educația reprezintă un instrument valoros pentru dezvoltarea personală și pentru construirea unei societăți prospere. Prin adaptarea strategiilor de predare și prin evidențierea importanței unei educații complete, putem încuraja tinerii să vadă educația nu doar ca pe o sarcină, ci ca pe o oportunitate de a-și dezvolta pe deplin potențialul și de a contribui la schimbările pozitive în lume.
Poate la fel gandeau si persoanele mai in varsta decat tine in momentele alea…cand te vedeau asa;)) dar nah…cum ai zis si tu…ne revenim noi repede:-“
Sunt convinsa ca asa gandeau, unii chiar imi atrageau atentia, dar eu batman, batman… :))
Le place sa se simta liberi si sa se exprime, vor sa fie ascultati. Si se tem de rutina. Acestea sunt caracteristicile preponderente ale tinerilor din ziua de azi.
Sunt caracteristici ale tinerilor din toate timpurile, cred eu.
Dar de ce lasa-i asa, noi de cine facem misto altfel? :D
:)) Putem face misto, ca si de noi au facut altii bascalie, dar nu vom schimba nimic…
Dar de ce sa schimbam? Asta e mersul lucrurilor :)). Daca in adolescenta n-ai voie sa fii paroxistic de prostovan, atunci cand?
Nici eu nu vreau sa se schimbe, ii vreau liberi, sa se exprime asa cum simt. :))
Fiecare am fost “noua generatie” candva, intr-un timp mai apropiat sau ceva mai indepartat :)
Sa lasam noua generatie din prezent sa-si traiasca clipa de frumoasa nebunie :)
Mie imi sunt dragi, desi uneori chiar ma uimesc. :))
sa speram ca isi vor reveni…sunt tot mai batuti in cap parca
Nu, e doar o iluzie. Ne-am maturizat noi, pe cand ei viseaza inca.
Hmm, Fecioară … Eu pe 13, tu?
Eu pe 11, cand plange America.
Fetele cochetele! :)
Seara buna!
Bine ai venit pe aici! :))
Asa este, cunosc multe fete cu jumatate de kg de farduri pe fata !
Le vad si eu in fiecare zi pe strada. :((
vrei sa spui ca nu voi mai avea parul ciufulit? ma supar :))) Decat asupra parului meu ciufulit am de comentat. In rest.. nu le am cu super cochetareala :D
:)) Depinde doar de tine viitorul parului tau. Al meu este ciufulit, dar numai dimineata, cand ma dau jos din pat. :)) Acum a crescut cam mare, este pana la jumatatea spatelui si nu stiu sa ma port cu el. :(( In fiecare zi mai jumulesc un smoc, din greseala.
:))) si imi parea rau de parul meu:))
In fiecare zi vad cate una , cate doua.. si asa in continuu.. o sa realizeze si ele mai tarziu :)
Doar una, doua? mergi cu capul in jos? :))
Nu cred că-şi vor mai reveni. Tot se schimbă lumea şi oarecum în bine? Tind să cred totuşi că nu prea în bine :-<
Fiecare generatie aduce ceva nou, dar daca e bine sau rau vor decide urmasii urmasilor nostri. :))
Aici muncesc mult la scoala in calitate de diriginta. Uneori sunt mai mama eu pentru elevele mele. Unele ma asculta, altele nu, ca tentatia strazii e mai mare.
Baiatul meu este clasa a 11-a si in fiecare zi ma uimeste cu povesti(de groaza) despre unele fetite-care nu mai sunt fetite. Din pacate, multi tineri se pierd doar pentru ca nu vor sa asculte sfaturile altora.
Aha, esti Fecioara! Fecioarele si Balantele sunt perfectioniste! :))
Zodia mea nu este prea apreciata de celelalte zodii(mai ales din cauza perfectionismului si a spiritului critic), dar eu sunt multumita ca m-am nascut in septembrie. Sotul meu este balanta. :))
Eu le vad zilnic, nu trebuie sa aud. Eu apreciez fecioarele. Balantele sunt cu echilibrarea. Toate demersurile lor sunt pentru armonie cu orice pret, de aici si cusurul zodiei mele.
Imi inchipui ce vezi la scoala…
Eu am noroc cu sotul meu, este calm si ma mai tempereaza si pe mine. :))
Vai de mine si de mine mare dreptate ai! Eu am un specimen cu mine in casa de genul acesta (verisoara mea de 16 ani)! Nu vrei sa stii cum pleaca de acasa si cum arata:((! Nu asculta oricat am invata-o! Dar daca si celelalte fete fac la fel ea cum sa se duca altfel? Ar rade de ea, nu? E o moda chestia asta! Uraaaaat!!! Iar tu nu esti batrana, taci din gura! :D PUP!
Eu am invatat ca adolescentilor nu trebuie sa le dai sfaturi, ci sa ii indrumi subtil, fara sa bage de seama. :))
Pot sa zic ca sunt tot “fecioara” ? !:))
Ha,ha,ha…prima data cand am obsevat “tendintele modei” la tineri, a fost cand fi’miu si-a taiat o pereche de blugi noi-nouti ( de firma !!! ) pentru ca asa se purtau. Apoi a urmat perioada cu un kil’ de gel in par si “tepi” … Acum are parul tuns periuta si se imbraca la costum sau “casual style” (blugi clasici si tricou) …:))
:)) Am trecut de faza cu parul lung, si de cea cu tepi, am scapat si de gel. Acum se tunde de parca pleaca in armata. :((
Isi vor reveni, ai dreptate. Eu nu am probleme de genul, ies din casa si fara machiaj, ma machiez foarte rar, doar la ocazii, imi prind parul coc, imi iau un tricou larg, blugi si gata.
Stii Vienela, din dorinta prea mare de a iesi in evidenta, unele femei confunda eleganta si feminitatea cu extravaganta si vulgaritatea. Una e sa porti o fusta decenta, in limita bunului simt, un machiaj ( putin rimel, lipstick etc)care sa iti evidentieze trasaturile, si alta e sa iesi cu o fusta de o palma, cu sanii pe jumatate afara si cu o tona de machiaje pe fata.
In general cele care exagereaza cred ca nu au nimic altceva de aratat. :))
cand se vor casatorii vor intelege mai multe…
Depinde de foarte multi factori…
Cel mai ciudat e caele nu inteleg ca noi,barbatii,suntem de-a dreptul neinteresati de alter-ego-urile lor schimonosite in felul asta ca sa nu spun de-a dreptul scarbiti.
Bine ai venit pe la mine, Toby!
Intr-adevar, aceasta intelegere vine odata cu maturizarea, din pacate. Pana atunci isi distrug imaginea. :))
In Romania sunt fete frumoase inca. Daca vor continua asa, cine stie…
Asa sunt oamenii…
Cand sunt tineri vor sa arate mai maturi iar cand sunt in varsta se inversuneaza sa arate tineri!
Fara sa reuseasca vreodata cu adevarat… :))
Ah, the generation gap. O problema veche, cred ca dateaza de pe vremea cand primul copil nascut in specia noastra a tinut piatra invers decat tacsu’ si a fost pocnit, asa ca si-a smuls frunza si a inceput sa alerge gol prin flori. Dar astia-s baietii, au exagerat mereu in adolescenta ca sa isi dovedeasca puterea. In schimb, fetele au intregul univers adolescentin centrat pe maturizarea sexuala. Totul tine de aspectul fizic si de capacitatea de a atrage priviri prin noile lor achizitii fizice.
Multumesc, Ovidiu. Ai reusit in cateva fraze ceea ce altii se chinuie sa explice in sute de pagini. :))