Păstram ideea pentru o zi plină de inspiraţie, în care m-aş fi putut întrece pe mine şi pe alţii, zi în care aş fi scris ceva deosebit, ceva care să rupă gura târgului, o poveste deosebită pentru blog, fără să ştiu că mi-au luat-o alţii înainte, că marea mea idee făcuse deja înconjurul lumii  sub forma unor cărţi SF. Despre una dintre ele am aflat în timp ce căutam cu totul altceva şi rău îmi pare că nu mi-am notat undeva numele ei.

Ideea a plecat de la costumele zentai, pe care le văzusem într-o emisiune despre ciudaţi ai lumii, oameni care se simt mai bine şi mai încrezători atunci când sunt ascunşi în spatele acestor costume ce acoperă tot trupul. Chiar îmi notasem câteva detalii într-un caiet, idei venite din senin, ca la momentul potrivit să le dezvolt în ceea ce credeam că va fi cea mai interesantă poveste de pe blogul meu. Plănuiam să o scriu pentru Povestea parfumată, atunci când s-ar fi potrivit cu o aromă.

 

costum zentai

 

 

zentai 1

 

Astăzi îmi dau seama că nu ar fi ieşit aşa cum o imaginez, că nu aş fi putut lega cuvintele atât de bine pe cât mi-aş fi dorit, pentru a aşterne pe hârtia virtuală ceea ce clocotea în capul meu. Îmi dau seama că nu am destulă forţă pentru a scoate o poveste care să nu plictisească, mai ales că doar detaliile legate de viaţa acestor oameni îmi ocupă deja două pagini de caiet. Îi văd trăind ca nomazii, migrând în funcţie de anotimpuri, de vreme, de recolte, îi văd scunzi şi viguroşi, cu braţe şi picioare puternice, cu pieptul bombat, îi văd purtând costumele zentai, făcute din lycra, mulate pe corp, alunecoase, în culori aprinse. Văd şi acţiunile lor, le văd frământările şi bucuriile, le urmăresc în gând certurile, luptele pentru putere si iubirile, dar am senzaţia că pe hârtie ar iesi un mare nimic.

 

costum zentai

 

costum zentai

 

Am avut un adevărat şoc atunci când am găsit pe wikipedia descrierea acelei cărţi. Aveam senzaţia că autorul mi-a umblat prin cap şi mi-a descoperit gândurile ascunse adânc şi mai târziu le-a aşternut pe foaie, dând naştere unei cărţi de succes despre oameni ce trăiau sub pământ. Bine-nţeles că mi s-a tăiat avântul! Nu este nimic nou sub soare!