Skip to main content

Nevasta mea este cicălitoare

Aşa este, domnilor, ni s-a dus vestea că suntem cicălitoare, că după ce ne vedem cu inelul pe deget ne transformăm în scorpii care nu au altă treabă în afară de cicălitul bărbatului. Ştim toate bancurile pe care le-aţi scos pe seama noastră, ştim şi cum vă prefaceţi că vă compătimiţi prietenii, dacă au ghinionul de a fi cicăliţi de către neveste în prezenta voastră. Ştim totul, domnilor! Ochilor noştri nu le scapă nimic şi nimic nu le este străin.

Când vi se pare prea greu, veniţi pe blogul meu pentru a căuta soluţii, întrebând cum să scăpaţi de nevasta cicălitoare. Dacă nu aţi găsit singuri soluţii pentru a vă educa partenera, pentru a vă feri din calea gloanţelor ei verbale, nu vă mai rămâne decât o singură soluţie. Eutanasierea Blogul! Da, domnilor, o învăţaţi să îşi facă blog. Trebuie doar să îi sugeraţi discret că toate domnele bine au căsuţa lor virtuală, moşia pe care o împărăţesc singure (până şi ţoapa aia de vecină de la trei are blog, nu?).

Vezi observa o schimbare aproape miraculoasă, o schimbare benefică atât pentru doamnă, cât şi pentru dumneavoastră. Având blog, doamna va fi prezentă şi totuşi absentă. Atenţia ei se va îndrepta spre monitor, spre blog, spre lumea virtuală, iar dumneavoastră veţi putea pleca până şi la pescuit fără ca ea să bage de seamă. Îşi va canaliza toată energia spre mediul online, aşa că va începe să facă tot mai multe greşeli în viaţa reală.

Va uita să vă calce la timp cămaşa (nu va mai ţipa că aţi lăsat şosetele murdare lângă pat), va uita să vă aştepte cu mâncărica nici caldă, nici rece (nu veţi mai fi certaţi dacă întârziati la o bere cu băieţii), va fi prea absorbită de treburile ei pentru a mai vedea ce prăpăd aţi făcut în casă. Îşi va descarca toate ofurile pe blog, iar la întoarcerea în real va fi calmă şi zâmbitoare, aşa cum era când aţi cunoscut-o.

Sigur, domnilor, trebuie să vă aşteptaţi şi la surprize neplăcute, pentru că nimic nu este perfect în această lume. Este posibil ca în unele zile doamna inimii voastre să rămână în pană de idei pentru blog sau să considere că cea mai bună idee este să povestească lumii întregi despre seara aceea (cum, nu vă amintiţi?) sau despre dimineaţa aceea (iar nu vă amintiţi?), dar dumneavoastră închideţi ochii şi prefăceţi-vă că nu v-a deranjat. Viaţa vi se va îmbunătăţi considerabil, iar gândurile negre vor dispărea. Nu vă veţi mai dori să scăpaţi de nevastă, pentru că nu va mai fi cicălitoare!

30 thoughts to “Nevasta mea este cicălitoare”

 1. Sau va sări de fund în sus cum că soţia a exagerat povestea şi vrea să îl pună pe el, bărbatul minune, într-o ipostază proastă. Asta după ce o va ruga să nu mai scrie despre el pe blog.

 2. :D NU am privit niciodata blogul ca pe o salvare a casniciei insa s-ar putea sa ai dreptate si chiar sa functioneze :D Asadar domnilor, ascultati sfatul Vienelei si faceti intocmai :D Zi frumoasa!

 3. Neveste cicălitoare, asta cam sună a pleonasm! :)
  Chestia cu ciorapii, etc aduce un pic a misandrie! :)
  Dacă soluţia poate fi blogul, poate o propunere legislativă, poate nevasta lui Ponta să dea o ordonanţă de urgenţă, orice soluţie pentru adoptare, eu o sprijin! :)

  Măcar aşa să vedeţi cât de cicălitori pot (doar dacă îşi pun mintea) unii dintre bărbaţi. :)

 4. Cred ca este articolul meu preferat din anul asta, daca nu cumva de cand citesc bloguri. Foarte inspirat si real. Cred. Eu tot tin minte sa bomban sosetele, dar am remarcat ca mai nou si ale mele isi gasesc drumul spre coltul bibliotecii. O fi locul lor de intalnire. Nu stiu. Cert e ca mi-am gasit pisica tricolora batandu-se cu ele cu atata incantare si harnicie ca nu-mi mai vine sa-l bomban pe Vlad.

 5. Un articol foarte bun si util daca femeile (si barbatii) il iau in calcul cu adevarat.
  Si eu am devenit mult mai calma (si fara timp de prostii) de cand am blogul. E un refugiu frumos, pozitiv

 6. Offff cat mi-as dori sa nu citeasca si sotia mea acest articol. Pe urma imi va reprosa ca din acest motiv i-am facut blog … sa scap de cicaleala. Bine te-am regasit Vienela.

 7. Da, o soluţie destul de bună. Din păcate, inaplicabilă soţiilor care au descoperite deja telefonul mobil, messemgerul, Skype-ul şi Facebook-ul. For God’s sake !, ziua are doar 24 de ore … :evil: Când să le facă biata femeie pe toate ?

 8. Ce chestie ! Cand am facut ultima mea leapsa pt baieti in care se cereau sfaturi pt minim 5 experiente educative, de viata, de munca sau de hobby recomandabile pt barbatii care au de gand sa se casatoreasca, unul din participanti, bloggerul Pato Basil a propus ca arfi rrecomandabil ca un barbat interesat de casatorie sa aiba experienta alcatuirii si intretinerii unui blog ! Deci acum, luand in considerare si acest articol plus comentariul lui Cuvanta si recomandarea lui Pato Basil, putem trage concluzia ca se pare ca ar fi recomandabil pt ambii logodnici, indiferent de ca sunt fete sau baieti, sa primeasca un sfat de a-si face blog inainte de a se casatori, si acest lucru poate fi teoretic recomandat atunci cand ei isi anunta intentia de a se casatori, fie de functionarul care le inregistreaza intentia la Starea Civila, fie de lucratorul religios atunci cand se duc la el in caz ca au de gand sa se casatoreasca religios si trebuie sa primeasca consiliere premaritala de la acesta, fie, chiar si mai bine, de ambii !

 9. Haha, numai al meu nu intelege ce noroc a dat peste el :D
  Dar al meu e atipic, nu-si lasa sosetele imprastiate, as zice ca nici nu poarta sosete, ca nu i le vad pe nicaieri :D

 10. Nici așa nu-i bine, că ajung să ne hărțuiască după aia.
  Gen: ”Dar despre chestia aia simpatică pe care am făcut-o atunci ai scris?” „Bine că doar mă critici și faci mișto de mine. Despre realizările mele nu sufli un cuvânt!” sau „Colegii mei au râs când le-am povestit despre cum am fost eu la pescuit duminică. Ție nu ți se pare suficient de comic ca să scrii despre asta?” ș.a.m.d.

 11. Bărbaților le place să fie cicăliți, chiar dacă nu recunosc. Este modul prin care li se poate atrage atenția asupra ceva, ei fiind dealtfel foarte concentrați pe obiectivele de lungă distanță, nicidecum cele prezente. De aceea, puțini vor vedea cu ochi buni nevasta care iți face blog. Atenția consoartelor se mută în altă direcție iar ei nu mai sunt în centrul atenției.

 12. Cand responsabilitatile unei familii te apasa, devii cicalitoare, atunci cand sotul asteapta sa fie tratat ca un copil , iar tu astepti de la el colaborarea in treburile familiei. Nu cumva si sotii se schimba dupa casatorie?

 13. Dar tu iti dai seama ce liniste este in casa in care ambii au blog?
  Sau atunci, fiind pe pozitii egale, nevasta devine cicalitoare din nou? ;)
  De intrebat familiile cu bloguri.

 14. cred ca orice preocupare care-i satisface o pasiune, o va face pe cicalitoare sa se intoarca cu mai mult spor la treburile casnice. desigur, exista si reversul medaliei: sa constate ca-i mai placut pe blog si sa nu mai faca nimic altceva :D

Leave a Reply