Aşa este, domnilor, ni s-a dus vestea că suntem cicălitoare, că după ce ne vedem cu inelul pe deget ne transformăm în scorpii care nu au altă treabă în afară de cicălitul bărbatului. Ştim toate bancurile pe care le-aţi scos pe seama noastră, ştim şi cum vă prefaceţi că vă compătimiţi prietenii, dacă au ghinionul de a fi cicăliţi de către neveste în prezenta voastră. Ştim totul, domnilor! Ochilor noştri nu le scapă nimic şi nimic nu le este străin.

Când vi se pare prea greu, veniţi pe blogul meu pentru a căuta soluţii, întrebând cum să scăpaţi de nevasta cicălitoare. Dacă nu aţi găsit singuri soluţii pentru a vă educa partenera, pentru a vă feri din calea gloanţelor ei verbale, nu vă mai rămâne decât o singură soluţie. Eutanasierea Blogul! Da, domnilor, o învăţaţi să îşi facă blog. Trebuie doar să îi sugeraţi discret că toate domnele bine au căsuţa lor virtuală, moşia pe care o împărăţesc singure (până şi ţoapa aia de vecină de la trei are blog, nu?).

Vezi observa o schimbare aproape miraculoasă, o schimbare benefică atât pentru doamnă, cât şi pentru dumneavoastră. Având blog, doamna va fi prezentă şi totuşi absentă. Atenţia ei se va îndrepta spre monitor, spre blog, spre lumea virtuală, iar dumneavoastră veţi putea pleca până şi la pescuit fără ca ea să bage de seamă. Îşi va canaliza toată energia spre mediul online, aşa că va începe să facă tot mai multe greşeli în viaţa reală.

Va uita să vă calce la timp cămaşa (nu va mai ţipa că aţi lăsat şosetele murdare lângă pat), va uita să vă aştepte cu mâncărica nici caldă, nici rece (nu veţi mai fi certaţi dacă întârziati la o bere cu băieţii), va fi prea absorbită de treburile ei pentru a mai vedea ce prăpăd aţi făcut în casă. Îşi va descarca toate ofurile pe blog, iar la întoarcerea în real va fi calmă şi zâmbitoare, aşa cum era când aţi cunoscut-o.

Sigur, domnilor, trebuie să vă aşteptaţi şi la surprize neplăcute, pentru că nimic nu este perfect în această lume. Este posibil ca în unele zile doamna inimii voastre să rămână în pană de idei pentru blog sau să considere că cea mai bună idee este să povestească lumii întregi despre seara aceea (cum, nu vă amintiţi?) sau despre dimineaţa aceea (iar nu vă amintiţi?), dar dumneavoastră închideţi ochii şi prefăceţi-vă că nu v-a deranjat. Viaţa vi se va îmbunătăţi considerabil, iar gândurile negre vor dispărea. Nu vă veţi mai dori să scăpaţi de nevastă, pentru că nu va mai fi cicălitoare!