După cum stiți deja, în ultimele zile google s-a ocupat de schimbarea page rank-ului la bloguri, fără să anunțe în prealabil, ceea ce a făcut ca toată lumea să se agite și să vorbească despre acest subiect, deși nimeni nu părea să știe ceva sigur. Unii s-au bucurat, alții au simțit cum le cade cerul, deși multă lume spune că PR-ul nu mai are relevanța de altădată. Eu nu sunt specialist, nu știu cât de multă importanță mai are, însă m-am bucurat așa cum se bucură copiii când am văzut că vienela.ro a primit un minunat PR 4. Că îmi va fi sau nu de folos, asta rămâne de văzut pe viitor.

Așteptam cu nerăbdare schimbarea, să văd dacă pot primi ceva și pe blogul nou, doaronline, cel cu care am participat la superblog. Se pare că s-au terminat de făcut modificările, iar blogul meu arată ca și înainte, deja celebrul n/a. La fel se întâmplă și cu blogul vechi, primul pe care m-am jucat în online și care până mai ieri avea PR 3. Nu ar fi chiar o nenorocire, însă am descoperit o ciudățenie și nu mi-o pot nicicum explica.

Încă de la inceput, blogul vechi a avut PR 3. Niciodată altceva. Dacă îl caut cu vechea adresă, blogspot.com și nu blogspot.ro (cum este acum), îmi apare cu PR 2, la fel cum scrie acum și pe micul banner afișat pe blog. Dacă îl caut cu blogspot.ro, îmi spune acel enervant na, mă, na. Să mă lămurească și pe mine cineva… Până la urmă, ce se întâmplă cu blogurile (nu doar ale mele) de pe blogspot? Au sau nu PR și dacă au, unde se poate vedea cel real?

Și dacă tot am deschis acest subiect, poate îmi povestiți despre blogurile voastre. Au primit PR, ați coborât, ați urcat? Credeți că mai are vreo importanță page rankul sau ne trezim vorbind despre el doar ca să ne pierdem vremea și să umplem blogurile de articole?