Astăzi (2 octombrie 2016)…, m-a trezit un gând ciudat: de ce le considerăm păcătoase pe fetele / femeile care fac copii din dragoste, nefiind măritate? Nu cumva sunt mai păcătoase cele care, aflate într-o relație păstrată numai din interes, aleg totuși să aducă pe lume copii? A fost doar un gând fugar, trezit probabil la viață de visul pe care l-am avut, un vis în care strângeam cu dragoste la piept o bebelușă, fruct al păcatului. În realitate, cred că-i păcat să aduci pe lume copii numai când știi că le vei oferi o viață de coșmar.

Mă gândesc… la ziua de ieri, pierdută în repetate reprize de somn recuperator. N-am cerut nimic, deși eram rupți de oboseală. Moș Ene a venit nechemat, în timp ce ne pregăteam să urmărim un film. Sper… să recuperăm astăzi ceea ce am pierdut ieri. În casă… încă se mai doarme, spre marea mea uimire. Soțul meu, sărbătoritul de ieri, mai are puțin și împlinește 24 de ore de când e în pat, sforăind zgomotos.

Pisicile mele… au facut prăpăd în dormitor. S-au întrecut în a dărâma, rupe și împrăștia toate nimicurile drăgute pe care le-am adus în casă pentru a face un mic aranjament de toamnă. Câinele meu… a apăsat butonul de like și s-a apucat, conștiincios, să spargă ghindele, nucile și castanele pe care le găsisem Prin Ploieşti… În pat, desigur.

Prin blogosferăvoi evita să mă plimb prea mult în perioada următoare, din motive personale. Vor exista și excepții, firește.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să-mi fac timp pentru a scrie despre multele cărți pe care le-am citit în ultima vreme. Nefericire de duminică: am timp liber, am ochelari buni, dar nu mai există în casă nici măcar o carte necitită, iar bugetul mi-a fost dat peste cap de lucrarea instalatorului, care ne-a costat mult mai mult decât ne imaginam.

Un citat/proverb favorit… “Dacă filogenetic ființa umană descinde din maimuță, indiscutabil omul modern, produs al unei miraculoase mutații, descinde din carte și este, finalmente, o creație a cărții.” – August Rappaport

O fotografie preferată…

aranjament-toamna-1

Nefericire de duminică în pagina 97 a jurnalului de femeie simplă. Va trece repede, căci afară e soare, iar în calculator am multe cărți în format electronic care abia așteaptă să fie citite.