Despre aventura cu melcii am povestit deja. Dacă dorești amănunte despre cum pot sa scap de melcii din bucatarie, atunci hai să mai fac un mic efort. Melcilor le place umezeala și verdeața. Dacă ți-au intrat în bucătărie și nu se mai dau duși, probabil ar trebui să rezolvi problema cu umiditatea exagerată, cu buruienile crescute în colturile ascunse ale bucătăriei sau… De ce nu îți faci bucătărie în altă încăpere, iar bucătăria de acum să o transformi în crescătorie de melci? Știi că alții fac bani grei din această treabă?

O domnișoară (cred) se întreabă cum sa iti faci singura suvite blonde cu pieptanul. Din câte știu eu, șuvițele se fac cu o soluție ce decolorează părul și cu vopsea blondă. :D Vezi că în magazine există un pieptene special pentru suvițe, care arată cam așa:

pieptene

 

Sfatul meu este să nu încerci de una singură, cel puțin nu prima dată…

Tot în legătură cu părul, cineva a ajuns pe blogul meu în speranța că va afla dacă este bun samponul cabalin la oameni? Să ne gândim puțin: calul mănâncă mere; și omul mănâncă mere. Calul bea apă; și omul bea apă. Calul aleargă și transpiră; și omul aleargă și transpiră. Dacă se spală calul cu șampon cabalin, de ce nu ar putea face și omul același lucru? :)

Ah, după ce am căutat pe internet orice fel de frunze în formă de inimă, am remarcat că omul dorise exemple de copaci cu frunze in forma de inima. Teiul și plopul sunt primii copaci care îmi vin în minte, cu frunze în formă de inimă. Poate ne mai ajută cititorii mei cu niște sugestii, căci eu nu am decât o poză cu o frunză de plop.

frunza de plop

 

Ar mai fi frunza de filodendron și cea a gingașei violete de Parma…

frunze de filodendron

 

frunze de violete de parma

 

Dar cel mai bine seamănă a inimă frunză de trifoi…

frunza de trifoi

Se spune că femeile ocupa tot patul. Cum adică, femeile? Chiar toate? Cum adică tot patul? Chiar orice pat? În rest, tind să îți dau dreptate. Cu cât sunt mai slabe, cu atât sunt mai răsfățate și ocupă mai mult loc în pat. :D

Cineva a intrat pe blogul meu doar pentru a face o constatare sau a mă informa că gimnastica doare. Abia acum înțeleg de ce nu am putut deveni o a doua Nadia Comăneci. :)

Molidul face ghinde. Sigur, sigur, și plopul face pere, răchita micșunele, iar unii oameni scot perle amuzante.

Biblia cu explicatii nu cred că te poate lămuri ce inseamna cand iti taie un preot calea, însă te-ar putea lumina în privința altor aspecte…

Încheiem seria căutărilor venite de pe google cu o întrebare simpatică: nectarul florilor este miere naturala? Am vrut inițial să fac o glumă legata de nectarul florilor, apoi mi-am spus ca as putea recomanda o bloggerita ce vinde miere naturala. M-am răzgândit și am făcut un copy paste din dex:

NECTÁR s. n. 1. Suc (dulce) secretat de glandele nectarifere ale plantelor și care, colectat de albine, este transformat în miere. 2. (În mitologia greacă) Băutură a zeilor despre care se credea că dă nemurire celor care o gustă. ♦ P. ext. Băutură minunată, delicioasă. 3. Băutură preparată pe baza sucului natural extras din fructe. Nectar de caise. – Din ngr. nektar, lat.fr. nectar, germ. Nektar.

MIÉRE s. f. Substanță semilichidă, gălbuie, dulce și aromată, foarte bogată în zaharuri, vitamine și enzime, culeasă și produsă de albine din nectarul florilor. ◊ Luna de miere = prima lună din viața conjugală. ◊ Loc. adj. De miere = generos, bun. ♦ Nectarul florilor. ◊ Compus:mierea-ursului = a) plantă erbacee cu frunzele catifelate, cu flori albastre-violete sau roșii (Pulmonaria officinalis); b) sâmbovină. – Lat.mel.