Am ales să vă prezint acest “documentar” pentru că sunt bucuroasă. M-am liniştit. Mi s-a întors copilul acasă murdar, obosit şi dezamăgit pentru că pe Jepii mici a descoperit că are rău de înălţime. Nu mai urcase pe porţiuni aşa abrupte. Abia s-a târât până sus şi … a coborât cu telecabina.

Este revoltat de profitorii care deţin puterea în vârf de munte. La urcare, preţul unei plimbări cu telecabina este de 18 ron. La coborâre, când omul este obosit şi vrea acasă mai repede, preţul aproape că se dublează. 32 ron.

Decizia finală şi irevocabilă: Nu mai vrea la munte niciodată. Iubeşte marea!

 

Ştiam că oamenilor le place uneori să bârfească, să şuşotească. Mi s-a mai întâmplat şi mie să aştept ca cineva să plece din grup pentru a face câte o remarcă acidă sau doar glumeaţă la adresa nefericitului. Dar nu am crezut niciodată că asemenea practici există şi în lumea unor animale atât de nobile precum sunt caii. Vă rog să îi priviţi, să vedeţi cum stau unul lângă celălalt, bârfindu-l pe cel care a plecat să dea o tură în galop, pe imaş.

 

 Se întâmplă lucruri inexplicabile pe pământ şi în special în natura, in lumea animalelor, care par a avea un comportament deviat. Ştie toată lumea că urşii carpatini coboară din păduri să scormonească prin gunoaiele din tomberoane, riscându-şi atât viaţa lor, cât şi vieţile oamenilor neatenţi sau prea îndrăzneţi.

Dar cine ar fi crezut că urşii polari vor ajunge vreodată să se creadă animale de companie, să se poarte ca nişte căţeluşi zburdalnici?

 

 Cine ar fi crezut că moda  telefoanelor mobile şi a căştilor care sparg timpanele va fi adoptată şi de câinii  cu pedigriu? Azorel era atât de vrăjit de melodia Belle, cântată de Garou, Daniel şi Patrick (vă place şi vouă melodia?  Că eu nu mă mai satur de ea.), încât nici nu a observat când am intrat în curte. Nu m-am putut abţine să nu îi fac o poză.

 

Comportamente ciudate şi inexplicabile au fost observate şi în rândul păsărilor, care se folosesc de utilităţile noastre, fără să plătească nimic. Acest canar fură, pur si simplu fură apa pe care noi o plătim.

 

 Culturismul. Acestă disciplină sportivă a cucerit întreg mapamondul. Toţi vor un corp armonios, toţi încearcă să îşi lucreze corpul sau măcar să dea impresia că au o musculatură bine proporţionată. Au fost descoperite pisici care se antrenează din greu pentru a participa la concursurile de culturism.

 Spuneaţi că baletul este un dans demodat? Daţi-mi voie să vă contrazic. Am găsit o pasăre “măiastră”, care a uimit cercetătorii. Nimeni nu îşi poate explica minunea. Dansul ei este desăvârşit.

PS: Mă duc la nani, că nu am mai dormit de 40 de ore. Tot uitându-mă la pozele alese, am impresia că pe unele le-am mai văzut pe un blog, dar nu sunt sigură. Poate am început deja să visez.