Mă încearcă un mozaic de sentimente și cu greu reușesc zilele acestea să mă rup de visare, să revin cu picioarele pe pământ. Am fost de sărbători într-o scurtă vizită la niște neamuri care locuiesc cu chirie într-un apartament tare frumos decorat. Acolo am văzut mozaic (sticlă și marmură) în bucătărie, atât pe podea, cât și pe un perete. Vă jur că efectul este de vis. Culori aprinse, vesele, numai bune de ridicat moralul și de înviorat atmosfera casei. Cu totul diferit față de culorile șterse pe care le avem noi în acest moment în bucătărie. E drept, faianța și gresia se potrivesc între ele, însă m-am plictisit să le tot văd și parcă mi-aș dori ceva nou, ceva modern, ceva mai vesel, ceva ce nu am.

Până la urmă noi, oamenii, cam asta ne dorim întotdeauna: ceea ce vedem la alții și nu avem; în cazul meu, niște mozaic frumos colorat care să îmi împodobească un perete și podeaua. Este adevărat, prețul nu pare la îndemâna oricui, la prima vedere, însă nici mozaicul nu îl schimbăm în fiecare an, ci poate sta acolo o viață întreagă pentru a da acea notă de culoare veselă unei încăperi. Cei care gândesc pe termen lung înțeleg că prețul nu e chiar atât de mare pe cât pare la prima vedere. Înțeleg și eu, însă acum mă zbat într-un mozaic de sentimente: aș vrea și mozaic în bucătărie, aș vrea și să îmi ofer la vară o mică vacanță, iar banii sunt așa cum sunt.

Ce să aleg? O vacanță îmi poate oferi relaxare și amintiri multe, iar o schimbare în casă mă poate face să mă simt veselă zi de zi când intru în bucătărie și văd culorile vii care mă întâmpină. Iată o dilemă ce mă frământă de câteva zile, de când am văzut cu ochii mei cât de bine se potrivește mozaicul în bucătărie. V-aș întreba și pe voi: dacă ați avea de ales între o vacanță petrecută într-un loc drăguț și înnoirea bucătăriei cu niște mozaic de bună calitate și cu un aspect wow, ce ați alege? Mozaicul care îmi place poate fi văzut pe site-ul settimo.ro, un magazin online unde puteți găsi orice produs pentru finisaje interioare, decorațiuni, corpuri de iluminat, fotolii, canapele, mobilier pentru oricare încăpere a casei.