Nu, eu nu am moştenit nimic. Nu am descoperit nici o mătuşă Tamara, nu mi-a picat din cer nici o avere. Dar mi-am amintit că anul trecut, la sfârşitul lunii aprilie, terminam de citit cartea Moştenirea, scrisă de Katherine Webb.

Caroline, tânără şi plină de iubire faţă de soţul ei, încearcă să se acomodeze cu viaţa grea dintr-un ţinut încă sălbatic, însă durerea de a nu avea copii o consumă lent. Suferinţa se amplifică atunci când servitoarea naşte un copil de care soţul Carolinei se ataşează imediat. Drama tinerei femei, deciziile pe care le ia, sunt greu de înţeles şi de acceptat. Pierderea soţului şi a primului copil transformă în ură faţă de toţi iubirea de care fusese cândva capabilă.
elefant.ro

Peste mulţi ani, Erica, strănepoata Carolinei, cu mintea scormonitoare şi o curiozitate de neoprit, scoate la iveală secrete de familie care fuseseră bine ascunse. Reuşeşte să înţeleagă conflictele interioare care au frământat sufletul sterp al Carolinei. Încearcă să îşi aducă pe linia de plutire sora depresivă, care se simte vinovată de dispariţia misterioasă a vărului Henry.

Suspansul prezent la fiecare pas, ritmul alert în care se întretaie poveştile, descoperirile uimitoare făcute de Erica, precum şi întrebarea care se naşte atunci când închizi cartea, face ca Moştenirea să fie o alegere potrivită pentru toţi cei care vor să îşi pună mintea la contribuţie, să încerce să descopere adevăruri tulburătoare înainte ca autoarea să le dezvăluie. Cartea m-a făcut să mă întreb dacă putem condamna pe cineva pentru faptele sale până când nu descoperim motivele care l-au îndemnat să aibă un comportament uluitor. O recomand cu căldură.

Recenzia cărţii Moştenirea, de Katherine Webb, este al patrulea articol cu care particip la campania vALLuntar 2, iniţiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Nu uitaţi că la fiecare 15 comentarii pe care un articol le va primi, vom avea un copăcel în plus în păduricea bloggerilor. Vă las şi linkurile spre primele trei recenzii, făcute cărţilor Trădarea, Şoseaua Căţelu 42 şi Foamea ucigaşă, în caz că vreţi să postaţi un comentariu (dacă nu aţi făcut-o deja).