De câte ori v-aţi bucurat, elevi fiind, de un 8 smuls cu greutate, din 10 posibile? Unii mai des, alţii deloc, probabil. Dar dacă aţi fi primit un 8 din 1520? Probabil aţi fi la fel de încântaţi ca şi mine. Oamenii au tendinţa de a se compara între ei, pentru a-şi da seama unde se situează şi cât mai au de evoluat până ajung pe treapta cea mai de sus. Sunt însă şi situaţii în care, oricât ţi-ai dori, nu poţi urca mai sus pentru că nu te ajută organismul.

Mă simţeam trădată de propriul corp, aveam senzaţia că ochii nu mai văd prea bine, distruşi de prea multele ore petrecute în faţa monitorului, care nici el nu e foarte proaspăt şi trimite imagini înceşosate. Credeam că nu aş fi fost în veci bună la treburi în care eşti nevoit să distingi multe nuanţe ale aceleaşi culori. Credeam o mulţime de prostii despre mine, până când testul găsit la Kadia mi-a redat încrederea în organismul meu.

Testul pare simplu la prima vedere, dacă te bazezi pe ochii tăi şi ştii că poţi distinge multe nuanţe ale unei culori. Abia când începi să le aranjezi îţi dai seama că treburile se complică. Nuanţele de culoare trebuie puse în ordine, ţinând cont de capetele fixe ale rândurilor. Nu durează mai mult de câteva minute, dar la un moment dat credeam că vor începe să îmi lăcrimeze ochii de încordare.

Am crezut că nu văd bine când mi-a apărut nota 8. Rezultatul poate fi comparat cu al altora în funcţie de sex şi de vârstă. Cel mai bun scor este 0 (zero), iar în grupa de vârstă 40-49, la femei, cel mai prost scor a fost 1520.

Puteţi face testul aici, iar dacă îl faceţi, să îmi spuneţi şi mie ce scor aţi realizat. Mor de curiozitate! :)