Aveam in sufragerie doua corpuri de mobila mai vechi, pe care le-am scos pe scara blocului (langa subsol) atunci cand ne-am apucat sa renovam. Nu se potrivesc deloc cu biblioteca pe care am cumparat-o anul trecut si, in general, nu se potrivesc in peisaj, insa nici nu avem unde sa ascundem toate lucrurile. De cate ori ies din casa ma uit spre ele si ma intreb de ce le mai pastrez, de ce nu fac un efort pentru a-mi cumpara mobila noua, eleganta, frumoasa, care sa se potriveasca in sufrageria pe care tot nu am reusit inca sa o terminam. Cu cat ma gandesc mai mult, cu atat mai tare imi doresc sa le fac uitate pe holul scarii, sa renunt la ele chiar si cu riscul de a-mi tine anumite lucruri in cutii sau in saci pana cand vom avea destui bani pentru a ne cumpara mobila care ne place. 

Totusi, firea mea impulsiva nu ma ajuta prea tare, caci ma las dusa de val si am impresia ca este mai important sa mananc o ciocolata buna ori sa imi comand niste carti, asa ca mobila trebuie sa o cumparam din banii sotului meu. Astazi dimineata m-am trezit cu gandul ca ar trebui sa fac un efort si sa las prostiile deoparte daca vreau o sufragerie nou-nouta, aranjata dupa gustul meu. M-am uitat la cateva modele de piese de mobilier, am gasit ceva care imi placea, insa tocmai in acel moment un mail mi-a distras atentia. O mare librarie online de pe la noi isi aniverseaza astazi niste ani de existenta si ofera o promotie de nerefuzat. Cum sa rezist tentatiei de a mai comanda cateva carti (am luat doar primele doua volume din seria Pisicile razboinice)?

Iata cum reusesc sa cheltui bani pe nimicuri (astea sunt cuvintele baietilor mei; dupa parerea mea, cartile nu sunt nimicuri, ci lucruri importante, fara de care nu ma simt bine in aceasta lume), in loc sa pun banii deoparte pentru a-mi cumpara mobila de care am nevoie. Poate ca imi veti spune ca doua carti nu inseamna o avere, insa pe langa ele dau bani pe tigari, pe ciocolata, pe diverse pentru casa. Si nu suntem decat oameni simpli, cu salarii modeste. Nu sunt normala. Am casa cu fundul in sus, mai am de cumparat materiale pentru a finisa sufrageria, astept o nepoata din America, intretinerea e neplatita si, in loc sa tin banii pentru diversele cheltuieli ce vor urma, eu imi comand carti. Bine, doar primele doua volume ale unei serii de cinci carti, dar oricum…

Voi sa nu procedati ca mine. Daca doriti mobila, nu dati banii pe carti, ciocolata si tigari, ci mergeti direct la magazin pentru a alege ceea ce va trebuie si va place. Puteti incerca sa intrati pe linkul din primul paragraf. Va duce spre site-ul http://arta-mobilei.ro/, un loc unde mobila chiar este frumoasa, iar preturile sunt de producator. “Experienta de peste 8 ani, programul dedicat destinat designului si proiectarii, utilajele de ultima generatie, organizarea moderna a companiei sunt o garantie a lucrului bine facut. Cu toate astea nu-i suficient; avem nevoie de ajutorul dumneavoastra sa ne solicitati priceperea, avem nevoie de provocari pentru a avea satisfactii!”.

mobila-living-trito