Ce draga imi erai! Adoram sa te privesc pana in strafundul fiintei tale, sa iti pipai toate ascunzisurile, sa te impodobesc cu tot ce gaseam mai pretios, sa te dezbrac de toate cate te acopereau, pentru a lasa la vedere formele tale rotunjite, culorile vii, textura fina. Iti stergeam corpul cu prosopele de bumbac, te protejam de apa si caldura, te tineam la adapost de razele puternice ale soarelui. Desi iti ofeream toata dragostea si grija mea, tu continuai sa imbatranesti inaintea mea, sa te degradezi tot mai rapid. Ce draga imi erai, biata mea mobila de bucatarie!

Te plac si astazi, cu toate ca esti batrana, ridata, obosita, insa prefer sa te trimit la tara, sa te odihnesti ca intr-un muzeu, iar in locul tau sa aduc ceva care sa iti semene, sa imi aminteasca de tine, sa imi ofere tot ce mi-ai oferit tu sau poate chiar mai mult. Imi voi face  mobila la comanda, o voi aseza in locul tau, o voi ingriji asa cum te-am ingrijit pe tine. In bucataria mea va mirosi a nou, intreaga incapere va fi imbracata de sarbatoare, spatiul va fi folosit centimetru cu centimetru, astfel incat sa nu mai irosesc nimic din putina suprafata pe care o am aici.

Tu sa nu te superi, draga mea mobila de bucatarie. Atunci cand voi discuta cu specialistii MobiliCasa ce ofera consultanta gratuita in alegerea si achizitonarea pieselor de mobila, le voi arata pozele tale si le voi vorbi despre felul in care m-ai servit atatia ani. Le voi explica pe indelete faptul ca mi-ai fost utila cat ai fost, dar ca acum imi doresc ceva care sa iti poarte culorile, cu un design modern, cu o mai mare posibilitate de folosire a spatiului, cu materiale de mai buna calitate, care sa nu imbatraneasca inaintea mea.

Stiu ca privind mobilierul de pe site imi vin tot felul de idei, stiu ca tentatia de a comanda si alte piese este mare, insa nu vreau sa imi infranez pornirile. Poate ca nu imi voi permite sa comand tot ce mi-as dori. Sau poate ca imi voi dori atat de mult sa fie toata casa imbracata in haine noi, incat voi renunta la alte placeri pentru a-mi implini visul. Orice voi alege, vreau sa stii de pe acum ca nu te voi uita, ca iti voi fi mereu recunoscatoare pentru ceea ce mi-ai oferit din clipa in care am dat comanda si pana in clipa cand am renuntat la tine, draga si vechea mea mobila de bucatarie.