Acasa este locul in care mergi mereu cu drag pentru ca stii ca este asa cum iti doresti si ca te indeamna parca sa o locuiesti, asigurandu-ti un grad inalt de confort. Cu toate acestea nu poti sa consideri camin un spatiu care nu corespunde intr-un procent dominant nevoilor si preferintelor tale. Daca incaperile casei nu dispun de un mobilier pe masura, atunci poate ca nu este tocmai caminul pe care ti-l doresti. Ce faci pentru a da viata spatiului propriu, pentru a simti cu adevarat ca este spatiul in care iti doresti sa locuiesti?

Piesele de mobilier potrivite dau viata casei tale, oferindu-i stil si personalitate

Una dintre etapele ce implica o responsabilitate mare din partea ta consta in alegerea mobilei pentru acasa. Nu este indeajuns sa te atraga un model anume. De asemenea, acesta trebuie sa prezinte anumite caracteristici, sa corespunda cu anumite nevoi, sa aiba o anumita calitate. Desigur, aspectul  este in aceeasi masura de important – insa trebuie sa existe un echilibru intre toate acestea. Spre exemplu, cand calitatea primeaza in aceasta alegere, nu mai esti pus in situatia de a inlocui piese de mobilier la scurt timp, un interval poate de 2 – 3 ani. Ar fi o cheltuiala ce poate nu ti-o permiti.

Gasesti in randurile de mai jos cateva idei pe care le poti lua in considerare pentru a face o alegere inspirata atunci cand vine vorba despre mobila.

Constitutia si materialul mobilei

Poate ceea ce ai nevoie este un nou dulap pentru haine, o noptiera sau o comoda. Calitatea trebuie sa primeze in orice caz, deci nu pierde din vedere acest aspect. Tine cont ca nu este suficient ca acestea sa aiba un aspect care le face sa para solide – chiar trebuie sa fie.

Un cadru rezistent este ceea ce ai nevoie, astfel ca durata de viata a mobilei sa fie prelungita. Este foarte posibil sa fii atras de un design anume, dar nu lasa asta sa iti distraga atentia si de la celelalte aspecte care conteaza. Spre exemplu daca esti in cautarea unei mese de dining, ia in considerare modelele care includ roti. De preferat sunt cele cu roti poliuretan pentru ca sunt special create pentru a nu zgaria parchetul / gresia. De altfel acestea sunt si mai rezistente si nu trebuie sa le inlocuiesti prea des.

Finisajul mobilei

Acorda o atentie deosebita culorii pe care o are mobila ce intentionezi sa o amplasezi in locuinta. Este aceasta in concordanta cu celelalte elemente decorative din incapere? Nu ai vrea sa creezi o discrepanta cromatica pentru ca aceasta nu ti-ar aduce decat disconfort. Este un detaliu insemnat pentru ca o simpla culoare poate sa schimbe stilul intregii camere.

Particularitatea face diferenta

Cel mai bine este sa iti stabilesti ca obiectiv achizitionarea unei piese de mobilier unice pentru ca aceasta iti va conferi efectul de care ai nevoie pentru a transforma locuinta intr-un spatiu intim, reconfortant. Spre exemplu, mobila la comanda este o optiune convenabila si accesibila. De altfel aceasta va reflecta intr-o mare masura personalitatea ta.

Pune in aplicare cele mai sus mentionate si vei vedea ca momentul intoarcerii acasa va fi cu mai mult drag asteptat. Atunci cand locuinta iti ofera conditiile si confortul dupa care tanjesti, orice alte neajunsuri se estompeaza.