Moartea a două becuri este o tragedie

Îți garantez că moartea a două becuri este o tragedie. Azi un bec ars, mâine un altul, aveam casa aproape în beznă. Bombăneam de trei ori pe zi din cauză că nu îmi ajungea lumina: parcă aș fi naibii în cavou! Nu văd literele pe tastatură. Amețesc uitându-mă la ecran. Mă împiedic de obiecte prin casă. Îmi fug pisicile pe holul scării când deschid ușa. Nu văd nici să mai duc mâncarea la gură…

După câteva luni, exasperat de văicăreala mea, s-a dus Mihai la magazin și venit cu o plasă de becuri. Să fie lumină! a strigat cât l-au ținut plămânii. Ieși afară din cavou! Vino să vezi praful de pe mobilă, petele de pe podea și fotoliile distruse de animalele tale.

Am clipit des, cu ochii orbiți de iluminarea bruscă. Apoi am simțit nevoia să îi închid, căci vedeam mult prea clar toate neregulile din casă, plus niște fire albe de păr în breton.

Azi un bec, mâine altul… Moartea a două becuri este o tragedie?

De la un timp au început iar să cadă. Azi un bec, mâine altul… Forțez ochii, să pot vedea în întuneric, dar nu mai spun nimic. Mă împiedic de lucruri și tac mâlc. Când întunericul ia casa în stăpânire, mă urc în pat și citesc, nepăsătoare față de bezna din celelalte zone ale apartamentului.

De curiozitate, m-am apucat să număr. De fapt, în acest moment nici măcar nu ne lipsesc prea multe becuri. Avem în bucătărie (înlocuit acum trei zile, după ce precedentul zăcuse în lăcașul sfânt – mort – aproape trei săptămâni), în baie, in sufragerie și în dormitor. S-au ars cele de pe holuri. De când reprezintă o tragedie moartea a două becuri?

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Rochia albă elegantă de pe plajă – poveste

Un Atlas modern – poveste imaginară

Răul uman e dincolo de gardul grădinii zoologice

Povestea micuţului Ralph şi a neamului său de cacadu

Crimă cu premeditare

Cum să scrii un roman de succes – sfaturi utile

Nu uita că mă găsești și pe:

Moartea a două becuri este o tragedie

Moartea a două becuri este o tragedie?