Mister primordial, femeia

Îmi cauţi insistent privirea, încercând să dezlegi un mister primordial. Încă nu pricepi adevărul brutal al vieţii: femeia nu poate fi citită nici dacă îi pătrunzi în intimitate, nici dacă o vezi dimineaţa, nemachiată şi cu cafeaua încă nebăută. Au căutat de-a lungul timpului poeţii şi filozofii diverse denumiri şi explicaţii pentru tainele ce se ascund în inima sexului slab. Piedică aşezată în calea contururilor clare din sufletul femeii stau chiar gândurile ei mereu înceţoşate, mereu schimbătoare, mereu dorindu-şi mai mult.

 Te amăgesti singur. Ai convingerea că ai văzut în ochii mei trişti un întreg mozaic de trăiri dantelate. Vrei să îmi ştergi lacrima nevăzută. Speri să poţi transforma zorii cenuşii în dimineaţă însorită. Mă crezi vulnerabilă. Pentru tine este esenţial să îmi dovedeşti că simţi ceea ce simt şi eu, că durerea mea este şi a ta, că poţi găsi remedii pentru boala sufletului, căci ea îmi şterge zâmbetul de pe chip şi lucirea din ochi. Insistenţa ta mă înfurie, mă plictiseşte, mă dezgustă.

Cum de îţi poţi imagina că vei reuşi să înlocuieşti ceea ce tocmai am pierdut cu voia mea? Nu poţi pricepe că un boboc nu se deschide decât la lumina soarelui? Nu vezi că sufletul mi-e trunchiat şi că mă ofilesc pe lângă becurile palide? Dă-mi pace, omule! Nu eşti tu cel ce va reuşi să îmi vindece inima!

eu

Gânduri ce mi-au trecut cândva prin minte şi pe care le-am regăsit astăzi, când am dat într-un album peste o poză veche…

14 thoughts to “Mister primordial, femeia”

  1. dacă nu se străduie să te ghicească , de ce nu se străduie ? ;) dacă se străduie, de ce se străduie ? ;) dă-mi pace , nu-mi da pace ;) sucite gândurile femeii :)

  2. Nu putem fi intelese, dar putem fi acceptate si intrebate de fiecare data atunci cand ceva este in neregula. Ideal e sa nu lasi o femeie niciodata prea mult timp suparata.

    1. Eram in liceu si imi facusem un prieten ce dorea sa imi fie mereu pe plac. Am renuntat repede la prietenia lui, ca ma sufoca. De ce esti suparata, la ce te gandesti, ce ai vrea sa faci, sigur nu esti bosumflata de ceva…? :)))

  3. EL nu se straduie, vrea doar sa iti fie partas uneori, EL este mult mai simplu si gandeste mult prea clar. Femeia insa tinde tot timpul sa complice lucruri, idei, oameni… nu e un defect sau o calitate, e doar EA si EL

  4. :) Nu ştiu ce să spun. Dar doamnelor, este bine ştiut că vă place să vă adânciţi în mistere, pe când bărbaţilor le este pe plac simplificarea lucrurilor.
    Sper că n-am dat chiar cu oiştea-n gard! ;)

Părerea ta e importantă pentru mine