“Mioriţă laie, Laie bucălaie, De trei zile-ncoace, Gura nu-ţi mai tace!” Este noul salut cu care îmi întâmpin soţul la cele mai ciudate ore din noapte, atunci când râsul lui mă trezeşte din somn. Profită de faptul că  dorm pentru a face chefuri online pe Skype, alături de prietenii noştri din Anglia. Cu camera web pornită, ciocneşte o cutie de bere cu băieţii. Bine, ei sunt de obicei mai aprovizionaţi, au baxuri întregi sau chiar butoiaşe de bere, dar asta este mai puţin important.

Ce pot face trei bărbaţi, în trei colţuri ale lumii, noaptea pe Skype? Îşi povestesc ultimele aventuri de la serviciu, glumesc mult, se laudă cu jucăriile achiziţionate în ultima perioadă, râd până îşi trezesc nevestele şi beau câte o bere. Eu am fost politicoasă, i-am salutat pe băieţi, am fumat o ţigare şi am tras cu urechea la ceea ce vorbeau, ba chiar m-am şi băgat în vorbă de vreo două ori. În Anglia, totul se petrece mai repede, mai simplu. Se trezeşte soţia la 3 dimineaţa, buimacă, neînţelegând de ce îi râde bărbatul în hohote. Vede Skype-ul deschis, îl vede pe Mihai al meu şi îl salută: “Bună, Mihai! Pa, Mihai!”. :))

Dacă m-am aşezat la calculator la ora 2,30, ce schimb pot spune că sunt? Şi ce pot face la ora asta pe aici? Nu văd bine tastele, nu mă pot concentra la nimic, ştiu că voi fi toată ziua ameţită, chiar şi cu o tonă de cafele băute. Nu ar fi o idee bună să dau şi eu un chef? Eventual o petrecere în pijamale, dacă tot îmi încep ziua în toiul nopţii. Fiind o petrecere virtuală, aş putea invita atât fete, cât şi băieţi. Mi-aş putea imagina că am o pijama drăgută, dintr-un material moale şi călduros, probabil în culoarea cojii de portocală. Nu îmi spuneţi că nu purtaţi pijamale. Nici eu nu port, dar nu mă costă nimic să fantazez.

Lansez invitaţia la petrecerea virtuală! Intrarea este liberă pentru toţi cei ce vor dori să participe. Ofer limonadă, bere şi prăjituri, toate virtuale, pentru a fi siguri că nu ne îngrăşăm. Am putea completa viitoarea lecţie de istorie despre legendele bloggerilor, dacă reuşim să ducem la bun sfârşit petrecerea virtuală. Pentru rezervări şi detalii sunaţi la vienela.ro.