În prima zi liberă de după tura de noapte m-am plimbat prin mall, în căutarea unei geci. Mihai a dat iar ochii peste cap, uimit: două clădiri uriașe situate una lângă alta, ambele pline de magazine, și nevasta mea nu reușește să își găsească o geacă. A mai văzut cineva femeie așa pretențioasă? Până la urmă am ales una de fâș, cărămizie, subțirică. Probabil pentru scoțieni deja a trecut sezonul rece, altfel nu îmi explic de ce toate sunt aproape foiță de ceapă. Soțul meu speră să fie materialul deosebit, să aibă puterea de a păstra căldura. Vom vedea. Am de gând să o plimb prin Edinburgh duminică.

V-am spus vreodată cum holbăm ochii pe timpul iernii, când plecăm dimineața la muncă? E al naibii de frig din cauza umidității excesive din aer. Scoțienilor nu le pasă. Ies la alergat în pantaloni scurți și tricouri, chiar și în zilele când plouă, ninge sau bate vântul ăla turbat. Mă gândesc la românii care își pun bluzițe cu mânecă lungă în diminețile de vară, când sunt “doar” 20 de grade afară. În 2018 am avut aici și câteva zile “caniculare”, când temperaturile au urcat până la 27 de grade Celsius. Nu am văzut picior de scoțian pe afară. Toți erau ascunși la umbră, cu excepția câtorva fete care își încălzeau pielea albă ca brânza la soare.

Marți (12 februarie) se vor împlini șapte ani de când m-am apucat de blogging. Sunt, în continuare, la fel de nepricepută la chestiile tehnice. Tocmai din acest motiv m-am speriat puțin când un potențial viitor client mi-a spus că blogul meu are linkuri create artificial. Asta după ce s-a minunat de valorile blogului vienela.ro și după ce m-a întrebat de prețul unui advertorial. A făcut apoi o “reverificare” și mi-a adus niște argumente care nu stau în picioare la verificarea făcută de prietenii care se pricep la seo. Spam score-ul blogului meu este foarte bun, iar prețul rămâne același.

Miroase a primăvară. Noi nu ne lăsăm înșelați de aparențe. E sâmbătă, e zi de leneveală.