Prima zi din noul an mi-a adus și bune, dar mi-a adus și mai puțin bune, amintindu-mi că viața nu e mereu roz, nici măcar atunci când noi încercăm, pentru o vreme, să ne amăgim. Cu adevărat grav mi se pare faptul că se termină zilele libere și intru în tura de noapte. Încerc totuși să găsesc speranță și bucurie pentru următoarele patru zile. În prima parte a nopții de 1 spre 2 ianuarie cerul a fost senin în Scoția, plin de stele, iar temperaturile foarte scăzute. Cu puțin (hi, hi, cu al naibii de mult) noroc, poate mi se ivește șansa de a vedea aurora boreală în vreo pauză, când ies afară la țigară.

Sper să îmi fie de folos acest mini-jurnal zilnic, să îmi pot aminti anul viitor că pe 1 ianuarie totul este închis în Scoția, cu excepția supermarketului Tesco. Nu poți mânca în oraș nici dacă străbați țara în lung și în lat. Noi am avut treabă la Hamilton, un orășel în apropiere de Glasgow, iar mai apoi la Edinburgh. La întoarcere ne-am oprit în Livingston. Până și mall-urile erau închise. Avantaj noi – am mâncat acasă o friptură de miel ale cărei arome au înnebunit probabil toți vecinii.

Poză din prima plimbare cu Bruno în 2019:

Nu știu cum sau de ce, dar pe data de 1 ianuarie 2019 traficul blogului meu a crescut amețitor. Asta m-a făcut să mă uit prin statisticile anuale. În 2018, printre cele mai citite articole s-au numărat:

Salcâmul dintr-un caz real

Copacul catalpa cu păstăi lungi

De câte ori pe zi se scoate câinele afară

Imagini cu marea

Cele mai bune și mai citite bloguri românești

Sistemul medical din Marea Britanie

Aștept următoarea tură de libere ca să merg la mare. Sper să îl pot lua și pe Bruno de această dată…