Îţi poţi imagina în ce hal m-am simţit când am găsit în contul de facebook al soţului meu mesajul către tine? Sunt convinsă că nu, aşa că îţi voi spune eu. Primele cuvinte, “Mimi cer scuze” m-au făcut să mă întreb dacă printre cunoştintele noastre există o persoană cu acest nume. Nu, nu-i nimeni care să raspundă la acest nume, aşa că următoarele cuvinte, “pentru oprirea convorbirii” m-au pus rău pe gânduri şi mi-au adus o fierbinţeala în creier. Aha, deci soţul meu discută la telefon cu o oarecare Mimi. Îţi rup mutra dacă te prind, cucoană, ţi-am promis în gând, vânătă de gelozie

Nu mi-a păsat că i se terminase bateria, aşa cum spunea el în ultimele cuvinte ale mesajului de pe chat. Eu doream doar să ştiu cum de a ajuns soţul meu să vorbească la telefon cu o altă femeie, cum de nu mi-am dat seama că mă lucrează pe la spate, cum de am avut o încredere oarbă în el întotdeauna. Mai doream să te cunosc, să văd ce ai în plus faţă de mine, să aflu în ce condiţii v-aţi cunoscut şi de cât timp râdeţi de mine. Am vrut să intru pe profilul tău de facebook şi abia atunci am observat că mesajul fusese trimis către firma la care soţul meu este angajat.

Ehe, isteţilor, nu mă păcăliţi voi cu asemenea trucuri. Firmele au pagini de fb, nu conturi personale. Mimi, chiar îţi rup mutra dacă te prind! Iar ţie, soţul meu drag, îţi rezerv o surpriză de proporţii! Ştii, Mimi, l-am chemat să îi cer explicaţii. Am chemat şi copilul, să afle şi el ce face omul în care noi aveam o încredere deplină. A fost cea mai serioasă discuţie din viaţa noastră. Toţi eram albi ca varul. Tremuram de nervi. El nega totul. Susţinea că nu pricepe ce se întâmplă, că nu cunoaşte nici o Mimi. Te renega, dragă!

Deodată, tocmai când soţul meu se pregătea să îşi sune şeful şi să îl roage să confirme faptul că mesajul a fost pentru firmă, copilul a remarcat un lucru: mesajul nu era pentru tine, Mimi. Pur şi simplu, din grabă, soţul meu pusese un M în faţă, transformând astfel un banal “imi cer scuze” în “Mimi cer scuze”. Te iert, Mimi dragă, dar să nu mai apari în viaţa mea pentru a-mi arăta că oricâtă încredere avem într-un om, o chestie măruntă ne poate face să ne transformăm complet într-o singură clipă. :)))