Skip to main content

Mic îndreptar şi un concurs

Fie că aţi cerut sau nu vreodată sfaturi despre cum să aveţi un somn liniştit, fără vise urâte, din care cu greu vă puteţi trezi, consider că este de datoria mea să vă vin în ajutor cu un mic îndreptar, stabilit chiar în această dimineaţă, după ce  am deschis ochii, fericită că am scăpat de toboganul cu apă. Da, am visat că îmi petreceam timpul, împreună cu o prietenă şi un copilaş foarte mic, la un ştrand din oraş. Eram atât de grea, încât nu puteam aluneca pe toboganul plin de apă. Până şi treptele le urcam cu greu, deşi nu eram mai grasă decât în realitate.

Blocam curgerea apei, cu gândul de a aduna multă în spatele meu, sperând că mă va putea propulsa. Picuram bobiţe de apă pe obrazul rozaliu al bebeluşului, iar el răspundea cu hohote de plâns, în timp ce mămica lui îmi arunca priviri ucigătoare. Când am izbutit să mă trezesc, primul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi impun câteva reguli de viitor:

– seara nu mai mănânc mult şi mai ales nu cu grăsimi.

– renunţ şi la dulciurile ronţăite în pat, cu ochii în televizor.

– nu mă cert cu nimeni, chiar dacă mă provoacă.

– nu închid ochii până când nu beau apă suficientă.

– îmi păstrez o ţigare, să o fumez târziu în noapte, înainte ca somnul să mă poarte unde vrea el.

– nu las centrala aprinsă până transform casa în saună.

– nu citesc nici o carte siropoasă, cum sunt cele scrise de Sandra Brown sau Eloisa James, cu al ei sărut de la miezul nopţii.

– mă înrolez în Blogwars atunci când aflu de el, fără să aştept dimineaţa.

– vă invit şi pe voi să vă înrolaţi, pentru că este un concurs nepărtinitor, din care puteţi câştiga experienţă şi bani. După prima probă rămân doar 10 bloggeri, care vor scrie pentru etapele următoare. La fiecare nouă etapă este eliminat un concurent, iar cei care trec mai departe primesc “soldă” câte 100 de dolari. Ceilalţi pot deveni juraţi. Vor avea şansa de a câştiga prin tragere la sorţi.

 

42 thoughts to “Mic îndreptar şi un concurs”

 1. Pai m-am inscris deja, am lasat si comentariu pe blogul lui Rusanu :D Tot de la el am aflat si eu.
  Anul trecut nu am trecut de prima etapa, dar a fost o experienta faina ca si calitate a articolelor. Era prima competitie serioasa si am ramas cu gura cascata de cat de bine pot scrie unii oameni. Oameni care din pacate nu au mai scris dupa acea competitie…

 2. Desi probabil ca acest vis a fost declansat de o cina prea indigesta, totusi este un vis deosebit de placut si interesant, deoarece mai tot ce ai povestit despre el are de a face cu creativitatea ! Ai o oarecare anxietate in legatura cu inspiratia si utilizarea mai competenta a creativitatii tale, insa pe de alta parte esti SUS in varful toboganului plus intr-o pozitie destul de fixa (desi poate in vis ti se parea cam intepenita !), deci la varful puterii tale creative. Totodata cunosti bine metodele de a capata inspiratie, deoarece chiar picuri activ apa pe acel bebelus, chiar si daca “mama” lui din vis nu era prea multumita de asta, (probabil chiar partea ta mai matura si rationala care se intreaba daca asta oare e cea mai buna metoda), pt ca bebelusul reprezinta chiar partea cealalta creativa din tine, pe care tu insisti sa o stimulezi, chiar tinand-o destul de strans in poala ta. Faptul ca ai un oarecare blocaj din timp in timp si poate ca te intrebi oare despre ce sa mai scrii, sau in ce fel sa facilitezi si sa pornesti o data cursul apei este doar un mic impas digestiv probabil cauzat si in contextul cinei indigeste, insa si din cauza anxietatii legate de concursul numit atat de feroce Razboiul Blogurilor ! Ins avisul asta e DE BINE ! Totul din el este asa cum trebuie sa fie, desi tie ti s-o parea intial mai dificil de actionat, si poate te si intrebi daca merita, daca nu ar trebui poate sa ai mai multa grija de tine decat sa te angajezi intr-un concurs, sau poate daca ai sa fii in stare. Dar e De Bine. Desigur si planul de igiena de somn + de mancat si pregatit corect un somn odihnitor, asa cum l-ai descris tu pe puncte este si ala ff bun, dar asta o stiai deja, pt ca tocmai acest vis iti demonstreaza competenta !

  Disclaimer: eu sunt interpretator de vise doar de nivel amator, fara nici o mare experienta sau cunostinte in acest domeniu, insa sunt ff amator de a comenta despre orice vise, deoarece fac parte din fan-clubul oamenilor carora le place sa spuna ce-au visat pt ca atunci cand eram mic pe mine ma intreba mama uneori dimineata daca am visat ceva frumos, si, daca imi aminteam, eu incepeam sa povestesc cu mare lux de amanunte, si tot ziceam si tot ziceam, (cam la fel cum comentez acum pe bloguri), pt ca a povesti despre vise era cu adevarat mai usor si mai placut decat a povesti despre ce lectii avusesem de pregatit pt ziua respectiva, si tot ziceam despre acel vis pana se plictiseam si mama si uita sa ma intrebe daca mi-am facut acele lectii sau daca am cumva vreun extemporal in ziua respectiva, ca sa ma verifice cu cateva intrebari mai on-topic !

 3. Hei, Vienela, pai imi plac sfaturile tale, genul asta pare chiar ok. :D Ce zen esti tu, te invidiez ca ai gasit reteta pentru un somn fara vise urate. Si azi noapte am avut un cosmar, se facea ca sunt indragostita de…Novak Djokovic, jucatorul din ATP pe care nu-l pot suporta deloc! :))
  O sa-mi fac o lista si o s-o lipesc pe perete, in camera mea, s-o am in permanenta la vedere. :P

 4. Eu cel mai rău dorm dacă e foarte cald. Mă trezesc cu o durere în ceafă de nu mă văd. Ca urmare în dormitor facem mai răcoare şi aerisim seara înainte de culcare.
  Succes la concurs!

Leave a Reply