Skip to main content

Mi-s gândurile tulburate

Simulând un nou răsărit, soarele zâmbeste ştirb spre ochiul de geam. O rază alunecă pe cărămida înfrigurată. Murmurul îşi schimbă dimensiunea, crescând în intensitate precum un pârâu umflat de ploi. Gânduri seismice zguduie firea, tulburând aerul din sera unde se adăposteşte normalitatea închipuită. Cuprins de nelinişte, nemaiavând control deplin, omul consideră că este vorba despre o încălcare a dreptului său de a trăi senin. O slovă călătoare din gândul lui Tagore ajunge ca o mângâiere rostită-n zorii unui nou început.

“Trebuie să rătăcim prin toate lumile din afară
pentru a ajunge în sfârşit la templul cel mai lăuntric.”

Mi-s gândurile tulburate de plecarea unui om necunoscut, Luana, pentru care mi-a bătut inima cu putere şi speranţă. De ce mă doare atât de tare această plecare? Poate pentru că este nedrept şi nu avem cu cine ne certa?

Mi-s gândurile tulburate de noutăţi venite din patria lui Tagore. Nu ştiu cine este acest prieten de pe facebook, însă tot ce postează îmi aduce zâmbete, noi mirări şi întrebări. Cine i-a mâncat punga de tapioca chips?

Mi-s gândurile tulburate de dorinţa de a-mi optimiza postările de pe blog. Am scris mai mult sau mai puţin ca alţii, am scris mai bine sau mai prost ca alţii. Scriind, nu m-am întrebat nici o clipă cum se optimizează un articol. Sfaturi?

Mi-s gândurile tulburate de o apropiată întâlnire cu o fată dragă. Emoţii simple, omeneşti, îmi încălzesc inima. Vom bea cafele, vom fuma, vom povesti. Dacă e doar atât, de ce vibrez de nerăbdare şi de nelinişte?

Mi-s gândurile tulburate de pisicuţa mea nebună, care adoră să îşi bage labele în paharele cu apă, mai ales dacă din apă ies bule de aer. De câteva zile a descoperit cada şi chiuveta. Oare pisică am sau pui de tigru?

Mi-s gândurile tulburate de speranţe. Mâine se încheie competiţia în care m-am băgat de bunăvoie. Trei dintre articolele mele sunt bine situate în clasament, însă în orice clipă poate interveni o răsturnare. Mai am nevoie de un ultim efort din partea prietenilor. Doriţi a mă ajuta?

Dacă nu aţi făcut-o încă, intraţi pe linkurile găsite în articolele de mai jos şi zăboviţi vreme de un minut pe acele site-uri. E singura mea şansă de a câştiga vreun premiu…

Made in Romania

Usi deschise

Ceasurile zilei

 

Comments
 • Radu August 18, 2014 at 7:04 am

  🙂 Pui de tigru! 🙂
  Am mai trecut odată. Mult succes! 🙂

 • Anca August 18, 2014 at 11:20 am

  Succes
  unele le stiu si au fost foarte reusite…

 • Andreea D. August 18, 2014 at 3:28 pm

  Mi-s gandurile tulburate ca n-am timp sa mai citesc nici oameni, nici povesti…ca nu am timp nici de-aruncat cuvinte fara sens pe blog.
  Am sa arunc si eu un ochi, poate-poate pot sa ajut cumva..cu-n clic siun comentariu

 • Rica Mihai August 21, 2014 at 9:14 am

  ieri am trecut pe aici, am citit acest articol dar n-am avut cuvinte; astăzi mă întorc și-ți spun că gândurile tulburate uneori sunt benefice 🙂

 • Andra August 22, 2014 at 9:15 pm

  Am povestit unui prieten care se pricepe despre ideea ta de a optimiza articolele de pe blog iar raspunsul a fost dezarmant, cum ca tu nu poti scrie optimizat pentru ca tu scrii din suflet, nu pentru Google sau alte motoare de cautare. Iar daca ai invata ce e aceea optimizare, s-ar duce tot parfumul blogului. Am citat, cat am putut de exact.

  • Vienela August 23, 2014 at 5:57 am

   Mi-ar placea sa il cunosc pe acest prieten. Voi doi mi-ati facut dimineata frumoasa si pentru asta va multumesc din inima!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.