Skip to main content

Mi-e dor și doare

Mi-e dor și doare! Mi-e dor de mine, cea de acum o lună, cea de acum un an, cea de acum foarte mulți ani. Mi-e dor de entuziasmul de altădată, de puterea pe care mi-o dădea încrederea în mine, în oameni, în fapte și idei. Mi-e dor de zilele luminoase, în care nici un nor nu putea umbri seninătatea sufletului meu. Mi-e dor de momentele în care știam să ascult cu răbdare, să aprob în tăcere și tăcere să păstrez când nu eram de acord cu alții. Mi-e dor și doare!

Mi-e dor și doare! Mi-e dor de zilele în care citeam doar câteva bloguri, scrise de oameni pe care îi îndrăgisem și care, la rândul lor, își făceau zilnic timp pentru blogul meu. Mi-e dor de cuvinte banale, necăutate, scrise cu emoție, cu pasiune, cu dăruire. Mi-e dor de timpul când aveam timp, când nu mă vedeam silită să ies rapid de pe un blog pentru a intra pe altul. Mi-e dor de momentele pe care le petreceam comentând la neșfârșit cu puținii oameni pe care îi cunoșteam în blogosferă. Mi-e dor și doare!

Mi-e dor și doare! Mi-e dor de zilele în care nu-mi păsa dacă am sau nu bani, pentru că aveam curajul de a schimba gândul în faptă imediat. Mi-e dor de momentele în care nu îmi făceam griji în legătură cu viitorul meu sau al celor dragi mie, pentru că eram puternică și curajoasă. Mi-e dor de anii în care nu mă abateam de la principii pentru nimic în lume. Mi-e dor de timpul când nu mi se părea jenant să spun că nu am bani. Mi-e dor de mine, cea descrisă printre aceste rânduri. Mi-e dor de mine, cea mereu zâmbitoare și încrezătoare. Mi-e dor și doare!

Comments
 • Adriana January 20, 2014 at 12:10 pm

  Ai timp să te regăseşti! Eşti puternică şi plină de viaţă! Ai timp să faci ce vrei şi cu cine vrei: eşti tânără şi luptătoare; ai timp să încerci lucruri noi. Viata e o trecere, o regăsire, un drum, o schimbare, o lectie. Îţi doresc noi aventuri şi să ai din nou bucuria zilei ce a trecut, dacă asta vrei. Îndrăzneşte doar! Succes!

 • psi January 20, 2014 at 12:22 pm

  fă un pas înapoi şi priveşte cu detaşare. priveşte spre lucrurile şi oamenii care îţi aduc măcar un zâmbet.
  şi te rog să te gândeşti la aceasta: ai observat că oamenii care poartă pe umeri cele mai grele cruci, au pe chipuril cele mai frumoase zâmbete?

 • vavaly January 20, 2014 at 12:45 pm

  si mie Vienela. şi mie. deşi ne simţim mai bogaţi ne simţim mai copleşiţi. şi doare…

 • zdwub January 20, 2014 at 2:24 pm

  Niciodata nu e tarziu sa faci o schimbare, dar intrebarea este…chiar iti doresti schimbarea, chiar merita?

 • Silving January 20, 2014 at 3:26 pm

  Nu cred ca trebuie sa-ti fie dor de tot din trecut.De exemplu,mie nu mi-e dor sa ascult cu rabdare si sa aprob in tacere.Poate ca e bine ca ne mai si schimbam.Si sa ne schimbam asa incat sa ne gandim mai mult la noi,mai putin la parerile lumii,mai mult la simtirile si dorintele noastre,mai putin la ce vor altii.Folow your heart,cum s-ar zice,si atunci n-o sa te mai doara asa de tare.Si tot asa,time is money…as zice,time is life,your life.

  La bloguri…de ce trebuie sa citesti atatea? Fa-o doar daca iti place,nu din obligatie sau alt motiv,ca daca e pe schimb de interese,sa zic asa,nu mai e nicio placere.
  Cred ca doar de ultimul paragraf te poti lega,ca fara bani nu poti trai si sunt necesari,da,oricat am vrea sa pretindem ca nu e asa.Si banii sunt un stres.Mai degraba,lipsa lor.
  Chiar e asta cea mai deprimanta zi din an? De ce? Nici macar n-am auzit explicatia,dar imi dau seama ca la mine a fost o zi optimista.O alta zi cu planuri pt vise marunte,dar pe care nu mai vreau sa le las sa treaca pe langa mine dupa ce le-am pus la colt decenii intregi.

 • Radu January 20, 2014 at 5:15 pm

  Şi succesul are un preţ! 🙂

 • Dana Lalici January 20, 2014 at 7:47 pm

  Of…mi-e dor si mie de tot ce spui aici si asa te mult te inteleg …desi nu am vechimea ta…
  Mi-e dor de discutiile si micile barfe “nevinovate”. Mi-e dor de o viata mai putijn complicata. Mie dor asa, de un fel de mine…

 • Teodora Elena January 20, 2014 at 8:27 pm

  Atunci când îmi e dor de mine, aștept noaptea și ies afară. Inspir adânc și privesc stelele. Într-o secundă îmi revin toate momentele trăite de mine până atunci și inevitabil zâmbesc și mulțumesc universului că sunt cine sunt, că sunt unde sunt și că iubesc și sunt iubită. Atât. 😀

 • elly weiss February 22, 2014 at 9:17 pm

  E greu sa simti toate astea. Daca ai sti cum te inteleg…cat de bine…
  Din pacate nu cred ca e nimic de facut.

 • Dana July 9, 2015 at 4:29 pm

  Mai e valabil ceea ce ai scris aici? Inca ti-e dor si doare?
  Iata ce scriam si eu anul trecut sub acelasi titlu: Stiu de asemeni ce greu e sa te doara
  Cu mii de lame ascutite infipte-n suflet,
  Sa simti ca nu mai poti decat sa zaci, usoara,
  In coltul tau ascuns de lume si de umblet. 🙂

  • Vienela July 9, 2015 at 6:04 pm

   Atat cat sunt dispusa sa recunosc, da, inca mi-e dor si doare. 🙂
   Ah, Dana, citind ceea ce ai scris tu, parca ma doare si ma tare. In acelasi timp ma simt si mai usoara, de parca as fi scapat de o parte din povara.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.