Aroma cireșului în floare îmi intră în odaia scăldată de primele raze ale soarelui, trezindu-mi simț după simț, într-un concert mut de culoare, parfum, delicatețe și uimire. E primăvară! Zăresc doi gândăcei roșii, cu pete negre pe spinările plate. Simt cum mă cuprinde mila față de bietele insecte. E primăvară și ei nu pot încălța pantofi la ținuta proaspăt afișată. Sunt nevoiți să calce desculți pământul bătătorit și încă rece.

Dacă ar fi posibil, la acea rochiță roșie le-aș adăuga câte o pereche de pantofi de dama negru, cu toc de 11 centimetri și exterior din piele lăcuită, de o eleganță aparte, care le-ar întregi splendoarea naturală. După cum știu toți, așa ceva este imposibil în lumea reală, deci pantofii rămân să îmi completeze mie ținuta de primăvară.

pantofi-dama-negru

 

Câțiva pași mai departe, privirea îmi cade, încântată, pe o lăcustă încă amorțită, ce pare să aibă nevoie de o pereche de pantofi barbatesti, casual, din piele întoarsă. Lăcusta are picioare mari, se deplasează sărind întreaga zi, iar acești pantofi ușori, care se disting prin armonia formei și îmbinarea plăcută a elementelor, i-ar fi de folos, i-ar ușura viețuirea și i-ar oferi un avantaj clar printre suratele ei. E doar o altă dorință irealizabilă. Nici o lăcustă, în această lume reală, nu poate purta pantofi bărbătești, oricât ar fi ei de eleganți, deci vor rămâne să completeze ținuta de primăvară a unui bărbat îndrăzneț.

pantofi-barbatesti-casual-piele-naturala-intoarsa-negru

 

Oricât de mult mi-aș dori să îmi încalț întreaga primăvară, practic îmi este imposibil. Nici floarea de cireș, nici gândăceii, nici lăcustele, nici alte flori sau insecte nu vor să primească aceste elegante cadouri. Dar pe mine, pe mine și pe voi, cine ne împiedică să ne încălțăm primăvara? Parfumată, capricioasă, mândră, primăvara își cere dreptul de a fi respectată de către oameni. Ne roagă să ținem cont de ținuta cu care ieșim pe stradă, la serviciu, la petreceri sau la plimbare, să potrivim cum se cuvine pantofii, pentru a nu strica aspectul final, pentru a nu perturba frumusețea întregului.

Eu mi-am încălțat primăvara. Tu ce ai de gând să faci cu primăvara ta?