S-a întâmplat iar! Am un talent deosebit de a atrage oameni cu probleme şi de a mă baga în probleme care nu sunt ale mele. O tânără cu care am stat de câteva ori de vorbă  pe facebook mi-a dezvăluit o parte din problemele pe care le are şi mi-a cerut părerea în legătură cu modul în care ar putea să şi le rezolve. În aceeaşi zi, am văzut că fata întreba pe un grup de pe facebook dacă sunt şi mame singure pe acolo.

Fără să mi se ceară părerea, zilnic mă trezesc că sunt inclusă în diverse grupuri pe fb, grupuri cu care de multe ori nu am nici o legătură. Zilnic fac curăţenie pe facebook, ies din grupurile unde nu am ce căuta, dar este o luptă cu morile de vânt. De data aceasta, ştiam că există un grup, X, unde s-au adunat fete deschise la minte şi la discuţii, aşa că i-am sugerat să caute şi pe grupul X mămici singure, care ar fi putut să o ajute cu sfaturi. Aşa am intrat în gura cam mincinoasă a unei bloggeriţe.

A reuşit să îmi strice dimineaţa care începuse atât de bine. Mi-a pus în gură vorbe pe care eu nu le-am scris nicăieri. Nu am de dat explicaţii nimănui pentru felul în care gândesc sau vorbesc, dar mă enervează faptul că unii îşi iau liberatea de a mă vorbi pe la spate, de a sugera că m-aş “hlizi” sau aş “trăda spaimele” fetelor din grupul X. Nici măcar nu ştiu cine este această persoană. Este cunoscut faptul că cel mai uşor ataci oamenii în online dacă eşti anonim. Atunci poţi fi cât de viteaz vrei.

Cum ar putea crede cineva că mă pot “hlizi” sau că pot “trăda spaimele” unor mame singure, când eu însămi am crescut singură un copil? Nici măcar nu am făcut un secret din treaba asta. Nu sunt nici prima, nici ultima femeie de pe pământ care şi-a crescut singură copilaşul. De ce naiba nu reuşesc să mă detaşez de problemele altora? De ce ajung să am discuţii inutile şi enervante cu oameni pe care nu îi cunosc? Voi anunţa pe facebook, dar o fac şi aici: Nu mă mai băgaţi în grupuri fără să îmi cereţi acordul! Dacă mă interesează ce se discută undeva, cer eu permisiunea de a intra. Mie nu îmi ajunge timpul pentru a-i vizita pe bloggerii care îmi plac, deci clar nu am timp pentru discuţiile de pe facebook.