Daca ati intrat vreodata intr-o croitorie mare sau daca v-ati uitat vreodata pe internet dupa mese de calcat industriale, stiti deja ca intre ele si mesele de calcat care se vand pentru gospodine este o diferenta uriasa. In vreme ce mesele de calcat pe care le folosim acasa sunt formate dintr-o tablie sprijinita pe picioare subrede, care ajung dupa primele utilizari sa se legene precum barca pe valuri, mesele de calcat industriale au tot felul de mecanisme care ii ajuta pe profesionisti sa calce repede si foarte bine orice material, ba chiar si sa schimbe forma produsului, daca asta se doreste.

In general, aceste mese de calcat industriale au functie de incalzire si de aspirare, ceea ce usureaza foarte mult munca celor care lucreaza in acest domeniu. Prin incalzire produsul care urmeaza sa fie calcat devine mai maleabil, iar in contact cu aburul folosit prin intermediul masinii de calcat poate fi modelat dupa nevoie si poate fi indreptat in doar cateva clipe, fara pic de efort. De aceea camasile barbatesti noi, abia cumparate, nu au niciodata cute si mai multe dungi pe maneca, asa cum se intampla cand le calcam acasa, cu o masina de calcat obisnuita, pe o masa de caltat obisnuita sau chiar improvizata.

De asemenea, aceste mese de calcat industriale au o functie interesanta, de aspirare, foarte utila (indispensabila, as spune) in industria aceasta. In timpul calcarii unui produs sau imediat dupa ce a fost calcat (in functie de cerintele fiecarui model in parte), muncitorul utilizeaza functia de aspirare atat pentru a scapa de aburii care se ridica in timpul calcarii, cat mai ales pentru a fixa materialul dupa felul in care a fost calcat. De exemplu, in cazul gulerului sau al mansetelor pentru camasa barbateasca, functia de aspirare este utilizata pentru ca fiecare indoitura sa ramana asacum a fost gandita, indiferent de cate ori va mai fi spalata si calcata respectiva camasa.

Acum, ca am incercat sa va descriu pe scurt rolul meselor de calcat industriale, cred ca intelegeti mai bine de ce atunci cand cumparam un produs, fie el o fusta, o bluza, o camasa, un pantalon, un palton, anumite parti isi pastreaza forma indiferent ce am face, de cate ori am spala sau am calca respectivul obiect de imbracaminte. Desigur, putini sunt cei care isi cumpara pentru acasa mese de calcat industriale, caci investitia reprezinta un efort financiar prea mare pentru o persoana care vrea doar sa isi calce hainele sale si pe ale celorlalti membri ai familiei.

Aceste masini industriale se folosesc in general in marile croitorii, acolo unde fara ele produsele nu pot iesi asa cum trebuie, cum au fost gandite. Pentru cei aflati la inceput de drum in acest domeniu sau pentru cei care deja detin o mare croitorie si doresc sa isi reimprospateze “flota” meselor de calcat industriale, as recomanda un site de unde pot fi achizitionate aceste mese indispensabile. Am pus la inceputul acestui articol un link care va duce exact in locul potrivit, acolo unde puteti gasi, la alegere, diverse utilaje necesare in domeniu.