Întinsă pe nisipul fierbinte al plajei, cu ochii închişi, protejată de umbreluţa multicoloră, Ivona retrăia în gând ultimele zile, în timp ce Răzvan se juca cu băieţelul lor la doi paşi de ea. Era ultima zi pe care o petreceau la mare şi  ar fi vrut să fure soarele, nisipul şi mirosul sărat al apei, să le ducă acasă.

Aveau deja sute de poze făcute în parcul Aqua Magic, în piscina unde cel mic se distrase de minune alături de alţi copilaşi. Dar nu putea rezista tentaţiei. S-a întors pe o parte, a luat aparatul şi l-a pozat în timp ce căuta “comori” îngropate în nisip. În camera de la hotel Mercur Minerva Mamaia, unde erau cazaţi, mai aveau o punguţă plină de scoici şi melci, pe care plănuiau să o ducă bunicii, să cunoască şi ea o parte din mereu fascinanta mare.

Era al doilea an în care veneau aici în concediu, mulţumiţi de condiţiile găsite, de faptul că erau aproape de Aqua Magic, dar şi pentru că se puteau întâlni cu prietenii din Slatina. Se cunoscuseră la o conferinţă, apoi comunicaseră mult pe internet, schimbaseră impresii despre absolut orice, iar vara trecută hotărâseră să îşi petreacă împreună concediul.

Scăpată de grijile de la serviciu, de stresul în care lucra, Ivona savura fiecare clipă, înţelegând că fără aceste concedii, în care să nu facă nimic, să nu se gândească la nimic serios, ea nu ar putea rezista. Uitate erau certurile de acasă, răbufnirile din fiecare seară, când îşi vărsau nervii ţipând unul la celălalt şi amândoi la copilul care mereu îi privea uimit şi puţin speriat. Uitate erau uşile trântite cu putere şi ţigările cu care afumau bucătăria.

Ştia că mâine se va întoarce acasă odihnită, radioasă şi că mult timp de acum înainte nu vor mai exista discuţii aprinse, că vor fi iar ca la început, când nu dădea importanţă nimicurilor care acum parcă le măcinau relaţia.