Skip to main content

Mere, pere, în panere

Avem un sertar plin cu telefoane vechi, majoritatea stricate, pe care nu le mai folosim, dar nici nu le aruncăm, de parcă ar avea vreo valoare, în afară de cea sentimentală. Despre unele dintre ele nici măcar nu ne amintim  când au apărut în casa noastră sau în ce perioadă le-am folosit. Altele ne trezesc amintiri plăcute sau mai puţin plăcute, cum este primul meu Sony Ericsson, care şi-a dat obştescul sfârşit înecat într-o baie de cafea. Nu s-a mai putut face nimic, deşi l-am dus la câţiva doctori.

Am vrut să le arunc când am făcut curăţenia de primăvară, dar nu m-a lăsat Ionuţ. Le-a întins pe toate pe o masă, şi-a luat câteva şurubelniţe şi a început să demonteze, în timp ce eu alergam prin casă cu cârpa de şters praful în mână. Avem printre vechiturile astea un Samsung pe şină, căruia i s-a rupt banda şi pe care băiatul meu îşi propusese să îl repare. A luat banda de la un alt telefon, s-a chinuit cu degetele lui grăsane să o aşeze în locul celei rupte şi a observat că telefonul nu se mai asambla perfect. Nici nu funcţiona, aşa că le-a dat pe amândouă deoparte.

În tot acest timp, ne-am distrat pe seama lui şi a “abilităţilor incredibile” de care dădea dovadă. I-am spus că s-ar putea face depanator, dacă îi place să umble cu şuruburile alea mici, pe care eu abia le vedeam, că ar putea deveni maestru renumit în reparatii si piese pentru telefoane, dacă tot nu îi place şcoala prea mult. Normal, cu condiţia să înveţe cum se repară strică şi noile modele de telefoane, cele cu nume de mere, pere, în panere…

Cam aşa ne spunea şi nouă tata când eram copii, doar că în loc de telefoane, el ne ameninţa că ne va cumpăra câteva oi, să ne facă ciobani. Dacă mă uit unde au ajuns unii ciobani astăzi, parcă încep să regret că tata nu a investit nişte bani în acele mici rumegătoare. :))

 

Comments
 • silavaracald April 25, 2013 at 8:38 am

  Acum nu c-aş vrea să-i dau apă la moară lui Ionuţ, dar să ştii că depanatorii şi micii meseriaşi au devenit mai căutaţi decât “diplomaţii”.

 • Irealia April 25, 2013 at 8:41 am

  Hehehehe! 🙂 Toți învățăm, dar nu la timp! 🙂

 • mixy April 25, 2013 at 9:10 am

  Măcar part-time şi nu e o idee rea!
  Eu caut în disperare să vând sau să reciclez telefoanele vechi şi nu găsesc nimic.

 • Radu April 26, 2013 at 5:56 am

  In Constanta la rerezentanta Vodafone exista un colt pentru reciclare telefoane vechi !
  Poate si in alte locuri, dar eu acolo l-am vazut !

 • elly weiss April 27, 2013 at 2:31 pm

  Am putine telefoane parasite. Din 3 bucati 2 functioneaza si acum 🙂 Doar ca sunt foarte demodate. Le schimb rar.

 • nespusdemult April 28, 2013 at 1:01 pm

  Par a fi un fel de jurnale parasite! Din aceasta cauza le mai pastram!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.