Copiii, rămași singuri acasă, intră tiptil în dormitorul părinților și deschid sertarul plin de comori, în care se odihnesc ceasurile atât de dragi lor. A devenit ritual această joacă de zi cu zi. Le pot privi oricât de mult, fără să dea semne de plictiseală, urmăresc cum pașii arătătoarelor trec, inexorabil, de la o cifră la alta, ba chiar obișnuiesc să le atingă timid brățările elegante și formele rotunde, parcă temându-se ca degetele lor să nu lase urme pe cadranele fine. Știu totul despre ceasurile părinților. Imaginează cu ajutorul lor diverse scenarii, mai mult sau mai puțin realiste, altele în fiecare zi.

-Eu, când voi fi mare, voi avea un ceas Orient Fashionable, care mă va învăța să măsor timpul primăverii. Nu voi mai socoti orele și zilele rămase până la vacanță, nu voi mai calcula cât timp a rămas până când se întoarce mama de la serviciu. Timpul meu se va măsura între înflorirea zarzărului și cea a florii de cireș, atât de dragă japonezilor ce i-au produs mecanismul. Ai observat asemănarea dintre culoarea florii de cireș și cea a carcasei din oțel inoxidabil, cu nuanțe de aur roz? Voi măsura timpul primăverii de la apariția primei raze de soare și până la primul zbor de gărgăriță, ale cărei puncte seamănă cu punctele și cifrele romane ascunse sub geamul din cristal mineral.

 ceas-orient-fashionable-quartz-tw02003s-160461

 

-Eu, când voi fi mare, voi avea un ceas Police SIDEWINDER, de la care voi învăța să măsor timpul primăverii ca și cum ziua ar avea 48 de ore. M-aș putea bălăci noaptea în piscină, pentru că rezistă la 10 atmosfere. Cadranul negru ar fi luminat de arătătoarele cu inserții luminescente, semănând astfel cu cerul înstelat. Geamul din cristal mineral mi-ar aminti, clipă de clipă, câte peșteri sunt de vizitat, câte descoperiri sunt de făcut, câte sunt de explorat pe pământ. Forma deosebită a acestui ceas cu cronograf, închis în carcasa de oțel inoxidabil,  mi-ar purta gândul la civilizații extraterestre și poate, dacă ziua ar avea 48 de ore, mi-ar rămâne timp să scriu scenarii pentru filme SF sau chiar să intru într-un program spațial.

ceas-police-sidewinder-pl12086js-02m-cronograf-157189

 

Timpul visării ia prea repede sfârșit și copiii abia reușesc să iasă din camera părinților, în ceasul al doisprezecelea, înainte ca adulții să ajungă acasă. Asta nu îi împiedică să viseze în continuare la ceasurile cumpărate de pe Watchshop.ro, locul unde și-au dat întâlnire cele mai bune, mai frumoase și mai inteligente ceasuri, cele ce fac ca totul să pară posibil, cele ce știu să măsoare și în alt fel timpul primăverii. Dacă ziua ar avea 48 de ore, adulți și copii am avea mai mult timp la dispoziție pentru a visa, a face planuri și a le duce la bun sfârșit, indiferent cât ar părea de fanteziste la prima vedere.

watchshop

În ce se măsoară timpul primăverii voastre?