Cat timp am lucrat la brutarie aici, in Scotia, am incercat sa beneficiez de cat mai multe training-uri. Motivele sunt evidente: cu cat stii mai multe, cu atat ai sanse mai multe sa faci joburi usoare si sa avansezi. Asta s-a si intamplat intr-un final, cand managerii au considerat ca stapanesc totul in respectiva fabrica. Desigur, din cand in cand tot mai munceam fizic, cand si unde era nevoie, dar in cea mai mare parte a timpului ma ocupam de paper work si de aprovizionare. Uneori, cand aveam mai mult timp liber, imi ajutam colegele. Duceam paletii plini de cutii cu paine la masina de infoliat, care este foarte usor de folosit.
Am avut totusi o multime de surprize. Multi oameni din fabrica pareau sa nu tina minte cum se utilizeaza masina de infoliat, cu toate ca era setata de ingineri pentru nevoile noastre si noua nu ne ramanea decat sa apasam doua taste. Ei bine, inclusiv cea care fusese inaintea mea la paper work se dovedea a fi total nepregatita, desi ii explicam si chiar ii aratam de fiecare data ce are de facut. Nici acum nu inteleg cum de nu tinea minte care erau cele doua taste, mai ales ca ambele aveau si imagini pe ele, ca sa fie mura in gura pentru toata lumea.
Masina de infoliat ne scutea pe noi de munca. Omul nu mai era nevoit sa se invarta ca o curca beata in jurul paletului pentru a-l infolia, iar marfa ajungea in siguranta la destinatar. Fabrica nu mai primea reclamatii ca ar fi ajuns painea tavalita prin masini din cauza ca s-a rasturnat vreun palet neinfoliat bine. Aceste doua avantaje majore sunt demne de luat in calcul de catre orice persoana care manageriaza o fabrica unde ar putea fi nevoie de o masina de infoliat.
Am mai ramas surprinsa atunci cand am observat ca oamenii, desi aveau parte de trainingul necesar, faceau tot cum li se parea lor ca ar fi mai bine. De cate ori se termina folia, nimeni nu o schimba pana cand nu aveau nevoie sa infolieze un alt palet. Daca ma nimeream pe acolo in momentul cand cineva punea o noua folie, observam uneori ca o punea in mod gresit. Daca le atrageam oamenilor atentia, multi imi raspundeau senini ca merge oricum.
Din pacate, realitatea este alta. Daca nu respecti instructiunile si nu pui folia in mod corect, aceasta se va rupe usor, de multe ori in timpul operatiunii de infoliere. Acest lucru va duce la pierdere de timp si irosire a materialului. Dar, mai mult decat orice, pe mine ma enerva nepasarea oamenilor. Inteleg ca nu e lucrul tau personal si nu te afecteaza material, dar prin asta imi dovedesti ca nu ma pot baza pe tine, ca iti bati joc de timpul meu si ca ma tratezi fara pic de respect.
In fine, revenind la masina de infoliat, vreau sa va spun ca utilajul pe care il foloseam noi la fabrica avea masa rotativa. Aceasta era suficient de mare cat sa incapa un palet pe ea, dar eu aveam oricum emotii de fiecare data. S-a intamplat intr-o zi ca un coleg sa nu pozitioneze bine paletul, iar acesta sa se incline pe o parte, dincolo de masa rotativa a masinii de infoliat. Ne-am dus repede sa il ajutam si totul s-a rezolvat rapid, insa mandria din mine nu imi permite sa fac greseli de care ar putea rade altii.
Din acest motiv mi-am dorit (si am reusit) sa invat totul intr-un timp scurt, inclusiv cum sa setez si utilizez masina de infoliat, care era cel mai usor de folosit utilaj din fabrica. Daca aveti nevoie de o masina de infoliat, puteti intra pe linkul de mai sus sau puteti folosi datele de contact:
Str. Garii Nr. 4B, Alba Iulia 510194, Romania
Telefon 0737 501 193
e-mail office@kangoopack.ro