Nisipul fierbinte care arde tălpile şi se strecoară neobservat printre degete, zgomotul valurilor izbindu-se de ţărm, mirosul algelor aduse la mal peste noapte, scoicile care îşi deschid valvele calcaroase în liniştea dimineţii,  pescăruşii care îşi plâng de milă în singurătate, soarele incandescent şi sarea care albeşte pielea, toate trezesc în mine amintiri şi doruri de nestăvilit. Cum să nu iubeşti marea, cum să nu îţi fie dor de nemărginirea ei, cum să nu îţi faci planuri pentru apropiatele vacanţe?

Eram în maşină, tremurând de nerăbdare şi emoţie. Urma să întâlnesc marea pentru prima dată. O văzusem în poze, o văzusem în ochii prietenelor, în pielea lor bronzată, o văzusem în filme, dar niciodată în realitate. Plecasem de acasă cu gentuţa în care aveam doar costumul de baie, ţigările, un chibrit, un piepten şi portofelul. Nu ştiam ce mi-ar mai trebui şi mă bazam pe faptul că aveam suficienţi bani. Când am văzut lacul Techirghiol am început să ţip entuziasmată, crezând că este Marea Neagră. Nu îmi puteam închipui cât este de mare marea.

Acum nu aş mai pleca pe litoral fără o trusă completă de protecţie solară, fără să am cazarea asigurată şi fără să am o valiză de haine. Speriată de avertizările date de specialişti, dar şi de aluniţele apărute în ultimii ani pe piele, merg întotdeauna la plajă înarmată cu produse cu protecţie solară, care să îmi asigure un bronz frumos şi, în primul rand, să mă apere de radiaţiile solare. Uleiul de plajă Piz Buin Tan and Protect asigură o protecţie ridicată împotriva radiaţiilor UV, se absoarbe rapid fără să lase pielea uleioasă şi ajută la accelerarea procesului de bronzare, aşa că este potrivit pentru zilele călduroase de vară, când plaja de pe malul mării atrage ca un magnet.

 

piz-buin-tan-and-protect-ulei-pentru-plaja___2

 

Pentru cei cu pielea foarte sensibilă, dar şi pentru cei care vor un ulei hrănitor cu factorul de protecţie solară (SPF) 50+, aş vrea să recomand La Roche- Posay Anthelios XL, despre care am înţeles că este rezistent la apă şi nu conţine parabeni, are o textură lejeră şi hidratantă. Este preferatul meu şi probabil nu îmi va lipsi în această vară din geantă, în zilele în care voi merge la plajă.

 

la-roche-posay-anthelios-xl-ulei-hranitor-spf-50___2

 

Speriată de efectele devastatoare ale razelor de soare asupra pielii, caut mereu soluţii pentru a mă proteja. Am găsit o cremă protectoare, Piz Buin Radiant Face, cremă care este recomandată pentru toate tipurile de piele. Această cremă îi place şi băiatului meu, care îmi cere insistent să îi cumpăr înainte de 1 mai, când vrea să iasă cu prietenii la distracţie în aer liber. Nu neglijaţi copiii! Amintiţi-vă întotdeauna că pielea lor este mult mai sensibilă decât a noastră. Dacă îi duceţi la plajă, din geantă să nu vă lipsească spray-ul protector La Roche- Posay Anthelios Dermo- Kids.

O prietenă mi-a recomandat apa termală Vichy Eau Thermale, care ajută tenul iritat. Am înţeles că reuşeşte până şi să fixeze machiajul pe piele, ceea ce mi se pare grozav pentru fetele care văd cum cosmeticele lor “se topesc” la căldură. Nu am mari probleme în general, dar vara, din cauza soarelui şi uneori din cauza vântului fierbinte, tenul meu devine foarte sensibil. Mă bate gândul să încerc această apă termală, dar aş vrea să cunosc şi părerea voastră, dacă aţi folosit.

Citisem undeva că parfumul folosit de femeie trebuie să atragă bărbatul. Dar ce te faci dacă parfumul care îl atrage pe el ţie nu îţi place sau nu ţi se potriveşte? Trăieşti mereu inhalând un parfum care te deranjează sau rişti folosind un parfum care lui nu îi spune nimic? Nu ar fi mai bine să ai întodeauna în casă mai multe parfumuri, pe care să le foloseşti în funcţie de dispoziţie, de ocazie şi de prezenţa sau absenţa bărbatului? În această perioadă, mai multe reduceri poţi găsi aici, deci profită şi refă-ţi stocul de parfumuri.