O fotografie preferată… mă poate face să cad pe gânduri, să îmi imaginez lumi sau să asociez vorbe cu imagini şi să compun tablouri inedite. Am învățat… să nu spun chiar tot ce gândesc şi sunt recunoscătoare… uneori puterii mele de a mă abţine. Alteori încerc să meșteresc… vorbele în aşa fel încât doar cei puşi în temă să priceapă. Mai sunt şi zile precum cea de astăzi (17 iunie 2015)… când nu îmi pasă dacă din ceea ce scriu răzbate sau nu ceea ce gândesc… Dacă vedeţi într-o fotografie un mărăcine, să nu uitaţi ca oricât ar creşte de înalt şi de stufos, tot mărăcine rămâne. Mă aștept/sper… totuşi să înţelegeţi că blogul meu este doar un jurnal de femeie simplă şi trebuie tratat ca atare.

maracine-urias-5-768x1024

Asta nu înseamnă că nu mă pot lăuda cu câte un print screen care dovedeşte că mi se spune “Strop de Magie” sau cu un citat/proverb favorit… “…Vienela, nu stii niciodata ce scrie. E ca un ou kinder. Mie imi face pe bune si sincer placere sa citesc la ea. Chiar si advertoriale. Ca-s exact dar exact ca un out kinder.” (Mulţumesc, Ioana d’Arc si Vladen). Dacă îmi vine chef, mă pot lăuda şi cu maidanezo-tomberonezul meu, căruia îi găsesc în fiecare săptămână asemănări cu diverse rase omologate la noi sau în afara… ţării noastre: întâi mi s-a părut că ar putea avea o picătură din sânge de rottweiler, apoi că seamănă bine cu un patterdale terrier ciocolată, iar acum parcă aş recunoaşte din descrierile făcute copoiului ardelenesc  pe Bruno al meu (Merci, Dana).

strop de magie in cuvinte

caine adolescent maro

Voi să nu mă luaţi în serios, căci nici măcar eu nu mă iau. Prefer să scriu aşa pentru a evita să povestesc despre ce am văzut în grădină…, cum mi-am mobilat în casă…, ce am gătit prin bucătărie…, cum sunt îmbrăcată…, ce muzică ascult acum… sau ce cărți citesc zilele astea… Nu am nici un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare…, ci doar pentru această după-amiază: să merg la serbarea nepoatei mele. A, să mă feresc de mărăcinii care împânzesc drumurile şi să inventez o rasă doar pentru căţelul meu. Propunerile primite până acum: Vienelog, kleiner retriever, krasnii retriever, mândru-retriever, slavon retriever, rotenase retriever. Aveţi sugestii? :D