Skip to main content

Mândrie de pisică

Câte vieți are o pisică? Se spune că ar avea nouă vieți, nu? Eu, Miți, despre care dintre ele am ales să vorbesc pe acest blog? Cu siguranță cel puțin una s-a dus înainte de a ajunge în casa Vienelei. Eram rahitică, eram speriată, eram bolnavă. Probabil aș mai fi pierdut câteva vieți atunci, dacă nu mă găsea. Cum o răsplătesc? Am grijă să îi iasă răutatea prin pielea subțire, transparentă, că doar nu degeaba am gheruțe și dințișori ascuțiți.

Dar și ea se răzbună pe mine. M-a amețit într-o seară, făcându-mă să alerg după un șiret. De cum îl prindeam, arunca în aer un ghemotoc de hârtie. Cum aș fi putut rezista ispitei? Săream să îl prind, uitând că șiretul rămânea nepăzit… Într-o altă zi l-a pus pe Ionuț să mă hrănească. M-am bucurat, pentru că el e mult mai darnic. Mi-a dat un întreg pliculeț de hrană umedă, mirosind bestial a pește. Cu burta cât un pepene, am dormit întreaga zi, ratând cine știe ce momente interesante.

Însă cea mai mare păcăleală a vieții mele de pisică a avut loc în prima zi a lunii august. L-am pândit pe Ionuț, am văzut că a lăsat pe covor halba în care mai era un strop de apă și, de cum s-a întors cu spatele, m-am făcut stăpână pe ea. Încă nu am înțeles de ce râdeau cu lacrimi, dar simt că imaginea mea a fost grav deteriorată. Bine că nu le-a trecut prin cap să mă filmeze, că ajungeam vedetă pe youtube.

Se spune că pisicilor nu le place apa. E parțial adevărat. Dar cum să nu îmi bag lăbuța în halbă, când văd pe fundul ei ceva atât de interesant? Am tot încercat să trag cu ghearele de țesătura covorului, fără să reușesc. O vedeam, însă nu puteam ajunge la ea, iar asta mă ambiționa mai tare, făcându-mă să nu îmi pese că apa șiroia din lăbuța dreaptă. Am încercat și cu stânga, tot fără rezultat. Până la urmă, după un sfert de oră de muncă titanică, am ridicat coada și am plecat de lângă halba buclucașă.

Am și eu mândria mea de pisică, ce mama naibii! Miao!

Comments
 • Andra August 2, 2014 at 5:35 am

  Las’ ca se face ea mai mare si o sa puna mana, pardon, labuta, nu doar pe halba aceea bucuclasa pe care probabil se va si razbuna, in stil pisicesc cum ii sta ei bine, ci si pe alte lucruri din casa. De fapt, pe toate lucrurile din casa.

 • Radu August 2, 2014 at 6:05 am

  În desenele cu Tom şi Jerry am fost mereu fanul şoricelului.
  Da văd că ai învăţat pisica să scrie. Vrei s-o faci bloggeriţă? 🙂

 • Fairytale August 2, 2014 at 8:14 am

  Ce veselie cu o pisica prin preajma, tara as fi vrut sa vad si eu faza cu halba. O zi frumoasa!

 • Javra August 2, 2014 at 10:36 pm

  Specialiştii spun că pisicile dorm 18-20 de ore pe zi. Numai că pisicile mele n-au auzit chestia asta…

 • mihaela August 4, 2014 at 5:52 pm

  mah este stiintific dovedit: o pisica poate fi dresata sa faca tot ce vrea ea sa faca:P

 • Alex Stanciu August 6, 2014 at 10:42 am

  pisica mea sigur are 9 vieti, este foarte rea si are curajul sa se certe si cu cainele veciunului!

 • Sergiu August 7, 2014 at 6:16 am

  Tare șmecheră mai e Miți, dar și foarte simpatică.
  Cred că vom mai iti multe despre ea pe blog.
  Ăsta e doar începutul. 😀

 • […] timp de când nu mi-aţi auzit miorlăitul şi chiar mă întreb dacă vă mai amintiţi de mine. Mândria mea de pisică îmi spune că da, felinele sunt greu de uitat, dar modestia mă împiedică să strig în gura […]

 • Cu obrazul lipit de geam | Iubesc Viaţa September 17, 2014 at 12:27 pm

  […] E doar curioasă ori dorul de spaţii întinse şi de libertate îi trezeşte simţurile? Adunând de pe stradă pisica oare chiar i-am făcut un bine sau i-am oferit o colivie aurită? Ştiu că nu e cel mai potrivit […]

 • Viața ca un joc | Iubesc Viaţa August 12, 2016 at 11:04 am

  […] Miți: Viața ca un joc. Un joc violent, încărcat de emoții incontrolabile, potrivit celor autoritari. Viața nu îți poate aduce bucurii decât dacă te poziționezi mereu deasupra celorlalți, dacă îi domini prin forță brută. Toți ceilalți îți sunt dușmani, fie că ai observat deja, fie că nu. Tratează-i ca atare și viața îți va fi un simplu joc. […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.