Jurnal de Anglia – o mamă mândră de copilul ei

Mândrie de mamă (Jurnal de Anglia). Poate că altora nu li se va părea cine știe ce, însă cei care îl cunosc pe Ionuț vor înțelege de ce sunt atât de mândră de el în acest moment și de ce am ales să fac un jurnal pe blog. Și-a dorit, în secret, să plece la muncă în Anglia, să fie alături de prietenii lui și să scape de grija de cloșcă cu care îl sufocam.

Copil cuminte, crescut cu greutăți, nu ne-a spus nimic de visul său, căci știa cât de greu mi-ar fi fără el, la fel cum știa că nu dispunem de banii care i-ar fi fost necesari. Dar am văzut strălucirea din ochii lui și am înțeles fără cuvinte, așa că ne-am zbătut și am reușit în scurt timp să îl ajutăm să zboare (atât la propriu, cât și la figurat).

A luptat să își ușureze viața în Anglia

Primele zile în Anglia au părut dezamăgitoare, cel puțin din scurtele mesaje pe care mi le trimitea. Târziu am aflat că a răcit încă din prima zi și că a avut probleme cu o măsea. Abia atunci am înțeles de ce i se părea atât de grea naveta de patru kilometri făcută prin ploaie, vânt, soare sau întuneric, după 10-12 ore de muncă.

De cum și-a revenit, a luptat să își ușureze viața. În curtea unde locuiește zac abandonate vreo zece biciclete. A cumpărat scule și piese și, din resturile găsite pe acolo, a reușit să își facă o bicicletă care funcționează bine. Problema navetei a fost rezolvată.

Înainte:

După, cu bicicleta lui în prim plan:

Mândrie de mamă (Jurnal de Anglia)

Mentalitate de tânăr care locuiește în Anglia

Când a plecat de acasă, a luat cu el foarte puține haine și, bine împachetate, aproape toate piesele din calculatorul performant pe care îl avea. Îi mai trebuie o carcasă, căci monitor a primit de la un vecin, dar deja vrea să pregătească măsuța pe care își va ține comoara. Tot dintr-un hârb găsit în curte.

Astăzi merge să își cumpere un fierăstrău (probabil pendular), șuruburi, o bucată de mușama (linoleum sau ce va găsi) și ce va mai fi nevoie pentru a repara masa pe care a pus ochii. L-am întrebat de ce nu cumpără o măsuță din magazin și mi-a spus că preferă să dea 20 de lire pe scule, căci ele îi vor mai folosi pe viitor și la altceva, chiar dacă masa nu va fi o capodoperă.

Observând că Ionuț vorbește bine limba engleză, un băiat care îi este vecin l-a întrebat dacă ar fi de acord să meargă împreună la diverse lucrări (pus parchet, zugrăvit etc), să câștige un ban în plus față de salariu. A acceptat fără să stea vreo clipă pe gânduri, mai ales că a avut o perioadă în care a lucrat ca alpinist utilitar. Îi plăcea și acasă să meșterească, să facă pe handyman, însă “era mult mai greu să facă ceva cu banii de aici și nici nu avea o curte plină de tâmpenii care să îl stimuleze”.

Un copil educat și inteligent se va descurca oriunde în lume, fie în Anglia, fie în Patagonia

S-a descurcat și de țigări: le cumpără de la polonezi (davidoff roșu) cu cinci lire pachetul. L-a încântat foarte mult plimbarea cu motocicleta unui coleg de muncă. Se documentează permanent, să știe exact care îi sunt drepturile și obligațiile.

Ieri, pentru că a fost liber, s-a apucat de curățenie generală în casă. A tras mobila deoparte, a măturat, aspirat și spălat podele, astfel încât să poată locui în condiții omenești, fără teamă că trezește la viață vechea lui alergie la praf și fără să îi fie scârbă să atingă lucruri. Evit să vă povestesc câte chestii a găsit pe sub paturi.

Prefer să îmi imaginez cum arată casa acum, căci pe unde pune Ionuț mâna chiar se cunoaște; face totul cu simț de răspundere, gândind și încercând să găsească cele mai simple și convenabile soluții.

Pentru că polonezii cu care lucrează nu se descurcă foarte bine cu limba engleză, dar și pentru propriul amuzament, Ionuț s-a apucat să le învețe limba, râzând la gândul că e ca și cum s-ar fi angajat în Polonia, nu în Anglia.

Tot in Anglia a găsit o specie interesantă de melci și a ținut neaparat să îmi trimită o poză demonstrativă:

Acestea sunt, în mare, știrile ce merită a fi consemnate în Jurnalul de Anglia. Sunt o mamă tare mândră de copilul ei!

Mândrie de mamă (Jurnal de Anglia)

Mother’s Day Gifts 2023

By Vienela

11 thoughts on “Mândrie de mamă (Jurnal de Anglia)”
  1. Felicitări, ți-am spus de la început că are potențial!!! Și, atenție, aceasta este doar inceputul!!!

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.