Dilema mamelor la inceput de drum este mereu aceeasi: si daca…nu ma descurc? Daca nu stiu ce aleg? Ce-i drept nu le prea ajuta nici copilul, pentru ca ce ii este lui bine doar mama poate intui. Poate doar sfaturi si ajutor de la cele trecute deja de primele incercari sunt un punct de reper.

Recunoaste, esti ingrozita de ce urmeaza. Sunt atat de multe carucioare copii incat nu stii spre ce sa te indrepti. Din fericire, exista atat de multe optiuni si pentru toate buzunarele, incat vei gasi ceva potrivit. Plus ca cei din domeniu stiu ce trebuie sa includa un carucior bine dotat.

Carucioarele de copii 3 in 1

Detin 3 parti diferite care se monteaza pe acelasi suport. Deci, marele avantaj este ca il poti transforma usor. Avand in vedere cat de repede creste copilul, nu este rentabil sa schimbi caruciorul prea repede. Acesta este marele beneficiu la cele de tip 3 in unu.

Ele au landou, pentru bebelusi nou nascuti, partea sport – scoia – care se poate folosi si ca scaun auto pentru primele luni si, nu in cele din urma, partea clasica.

Un carucior il folosesti pana la varsta de 3 ani, deci pe tot acest parcurs trebuie avut un vedere nevoia de transport conform varstei.

Carucioarele de copii 2 in 1

La aceasta categorie se regasesc acele carucioare care dispun de un landou si de partea sport a caruciorului. Se transforma foarte usor pentru a se adapta nevoilor si include, de asemenea, accesorii necesare plimbarilor: huse de protectie, de insecte, cos.

Un astfel de carucior este practic si din punct de vedere al modului de manevrare, cu roti pivotante si rezistente. Trebuie avut in vedere si timpul de folosire, gradul de uzura ce va intervene, respectiv modul in care copilul resimte plimbarea din cauza drumului – usor leganat, nu este de preferat sa fie zguduit.

Carucioare sport

O categorie la fel de populara in randul tipurilor de carucioare pentru copii o reprezinta cea sport. Avantajul acestora este legat de usurinta de transport, de pliere, insa este mai degraba indicat pentru copii mai mari si nu pentru nou nascuti.

De altfel, acest carucior este ideal pentru plimbari lungi si dispune de copertine, de puncte de protectie de asemenea. De indata ce implineste 6 luni cel mic poate folosi acest tip de carut.

Am mentionat ca este usor de luat in concedii spre exemplu? Reglabil, cu pana la 3 pozitii de sedere, un carucior sport este ideal pentru mame pe masura – sportive, rapide, eficiente.

Indiferent de categoria de carucior ce se alege exista si un trend in materie de aspect. Cu buline, pe categorii in functie de sexul copilului, dupa bunul gust al mamei desigur, caruciorul trece prin numeroase filtre de selectie.

Descopera spre exemplu pe babytrend.ro toate culorile posibile. Carucioarele includ si o geanta ce se plaseaza usor si care poate fi luata mereu cu tine. Practic ai la indemana tot confortul pentru copil si spatiu suficient sa iei cu tine cele necesare unei plimbari.

Asa ca mami, chiar daca esti la inceput de drum, nu te ingrijora. Ai de unde alege un carucior pe gustul tau si al copilului tau!