Vacanţa de vară pare atât de scurtă uneori… Chiar şi cei responsabili cu renovarea şi curăţarea şcolii în care învăţa Ionuţ aveau impresia că trei luni nu  ajung pentru câte lucrări erau de făcut. Au împrumutat o clădire veche a unei şcoli, într-un cartier vecin şi au trimis elevii să înveţe acolo. Copilul mic, maşinile mari, mama grijulie… Ne urcam la prânz pe biciclete, îl însoţeam până la şcoală, mă întorceam acasă, iar seara plecam iar în plimbare, să îmi iau puişorul de la şcoală.

Şi cum ne întorceam noi într-o zi voioşi de la şcoală, povestind şi hlizindu-ne, din senin mă trezesc în mijlocul intersecţiei, între maşinile care veneau grăbite din toate direcţiile, claxonată de şoferi nervoşi, care nu au scăpat prilejul de a-şi descărca nervii înjurând sau făcând glume. Derutată, pun un picior pe asfalt, încerc să cobor de pe bicicletă, dar adidasul cu care era încălţat celălalt picior se proptise bine în cadru (abia după aceasta întâmplare am învăţat să trec piciorul prin spate). Cât eram de lungă m-am întins pe şosea, cu bicla peste mine, insensibilă faţă de zăpăceala mea.

Devenisem ţinta tuturor, aşa că nu avea sens să mai stau timidă, cu capul în pământ. M-am ridicat, mi-am scuturat câteva fire de praf, am verificat bicicleta şi mi-am chemat copilul. Am trecut zâmbind printre maşinile oprite în intersecţie, am încălecat bicicleta şi mi-am continuat drumul, în tumultul făcut de înjurăturile, claxoanele şi fluierăturile şoferilor.

Poate vă amintiţi cât am plâns toată vara după o altă bicicletă, cât mi-am dorit să găsesc una, chiar şi cu împrumut. Unii dintre voi ştiu că am scris şi două articole pentru un concurs, cu speranţa că voi pune mâna pe o bicicletă.

Pe neaşteptate, visul mi s-a împlinit, iar pentru asta vreau să îi mulţumesc din inimă AndreeiG., care a fost atât de drăguţă si mi-a făcut cadou vechea ei bicicletă, pe care urmează să o primesc marţi. Mai e mult până marţi? Deja am plănuit prima plimbare, alături de Bogdana.

La mulţi ani, AndreeaG.! Şi mii de mulţumiri!

La mulţi ani, Andreea- Tomata cu scufiţă!

La mulţi ani şi pentru Andreia, care deja se pregăteste de Crăciun!

La mulţi ani tuturor celor care poartă numele de Andrei sau Andreea!