Nu îmi aduc aminte dacă am mai povestit sau nu pe blog. Oricum, dacă am spus-o, sigur a fost cu alte cuvinte, nu? O poză găsită aseară prin dropbox și postată pe facebook a adus, din partea Nicoletei, o întrebare firească pentru acest secol: ”Din ciclul Dependența prinde rădăcini… dar mai putem oare altfel? Cine se mai poate lipsi de telefon?” Răspunsul meu îi va lăsa probabil cu gura căscată pe câțiva dintre cei care nu mă cunosc: eu! Eu chiar stau bine merci fără telefon de câțiva ani.

 dependenta de telefon

 

Pentru că a fost o decizie luată voluntar, într-un moment în care ideea de a renunța la obiectul de care eram dependentă a venit firesc, după luni întregi de nervi, nici măcar o clipă nu mi-a părut rău, nici măcar o clipă nu mi-am dorit să o iau de la capăt. Gata cu trezitul la prima oră pentru a verifica mesageria, gata cu vorbăria goală ce îmi răpea atâtea ore în fiecare zi, gata cu atâta frivolitate. Viața este mult prea scurtă și nu merită irosită cu asemenea prostioare.

Mai am un singur dor… Să scap de telefonul fix, cel care îmi dă senzația că este setat să sune exact după ce ațipesc, atunci când sunt aglomerată prin bucătărie sau când mă bucur de intimitate în baie. De parcă aș fi urmărită și luată peste picior, toți se decid să mă sune atunci când am nevoie de o clipă de liniște, de acel moment doar al meu. Vreau să vă las în continuare impresia că sunt o doamnă, deci nu insistați; nu vă voi spune în ce hal reacționez când îl aud sunând.

Nu neg faptul că au fost și momente în care chiar am avut nevoie de telefon, de câteva ori pe an. Au fost situații urgente, când telefonul mi-ar fi ușurat mult comunicarea, dar nu, tot nu regret că am renunțat la acea dependență. Încă mi se pare ireal faptul că nu îmi ajungeau miile de minute și mesaje primite în dar de la firma de telefonie. Ce mama naibii aveam de spus în atât de multe cuvinte? Oare mess-ul, skype-ul, blogul și facebook-ul și-au avut rolul în această eliberare? Nu cumva am dat o dependență pe alta?

Între timp am descoperit și articolul în care vorbeam despre dependența de telefon și motivele pentru care am renunțat la drog. Mai este cineva care se poate lipsi de telefon?