Fiind unul dintre cele mai importante momente din viaţa unei femei, nunta presupune pregătiri minuţioase, de multe ori întinse pe durata a câteva luni, chiar şi în cazul în care nu va fi un eveniment de mari proporţii. Cele mai multe fete si femei intai se coafeaza si abia dupa aceea se machiaza; aceasta este ordinea coafat-machiaj.
1001 Cosmetice

 Fiecare fată îşi doreşte ca în ziua nunţii să fie cea mai frumoasă şi mai elegantă, să atragă toate privirile şi să rămână cu amintiri cât mai plăcute.

DyFashion.ro

Mi-a fost dat de multe ori să văd mirese frumoase, la fel cum mi-a fost dat să văd şi fete pe care machiajul şi coafura, în loc să le avantajeze, le strica farmecul. Pentru mine, fiind mai de modă veche în anumite privinţe, mireasa trebuie să fie cât mai naturală. Când vorbesc despre machiaj de nunta, nu mă gândesc niciodată la pleoape colorate în şapte culori, la pomeţii obrajilor vopsiţi în roşu strident, nici la rujuri care să scoată buzele în evidenţă, în detrimentul ochilor sau al întregului.

Bio-Cosmetics.ro

Atunci când văd mirese colorate ca nişte sorcove, mă gândesc mereu la faptul că nu au avut pe nimeni lângă ele, că nu s-au documentat, că nu şi-au dat seama cât de important este ca măcar în acea zi să pară inocente. Până şi felul în care o fată îşi coafează părul în ziua nunţii îi poate schimba aspectul. Coafurile prea complicate îmi amintesc de bătrânele de altădată, care umblau cu oala de sarmale în cap. Aveam o vecină care lucra într-o fabrică. Nu deţinea funcţii de conducere, dar pleca la serviciu de parcă ar fi avut toată ziua întâlniri de afaceri. Jumătate din salariul ei intra în buzunarul coafezei care îi pregătea “sarmalele” din cap.

Fetelor care se pregătesc de marele eveniment al vieţii lor, le-aş recomanda coafuri pentru nunta simple, cât mai aproape de natural, mai ales dacă au părul lung şi vor să îl lase desfăcut, căzând pe umeri şi pe spate. Nu vă complicaţi cu modele întortochiate, ci cautati modele interesante pe pagina YVE de facebook. Încercaţi să rămâneţi naturale, să vă păstraţi farmecul şi să vă bucuraţi de cea mai frumoasă zi a vieţii voastre!