Mă remontez imediat dacă ascult muzică sau citesc

Mi-e viaţa un întreg concert. Cânt de bucurie. Alunec uneori pe scârţâit de vioară, de parcă un gheţuş melodios mi-ar fi ieşit în drum pe neaşteptate. Mi se întâmplă să alerg în ritmul în care urcă şi coboară pe claviatură clapele pianului, ca într-un concurs la care particip singură şi ies pe locul doi. Mi-e fiecare melodie cât întreaga viaţă! Cânt! Mă remontez imediat dacă ascult muzică sau citesc.

Îmi place să fredonez melodii cunoscute, dar și să îmi inventez altele, doar ale mele, irepetabile. Am zile în care sunt atât de ocupată să muncesc și să trăiesc, încât uit să ascult muzică. Spre finalul săptămânii, când încetinesc ritmul, îmi dau seama că oboseala și lipsa muzicii mi-au dat o stare nu chiar bună.

Mă remontez imediat dacă ascult muzică. Nu am nevoie de un întreg concert. Nici de o melodie anume. Cel mai repede mă înveselesc ascultând chitara. Cred că am fost întreaga viață dependentă de acest instrument muzical, fără să îi înțeleg pe deplin puterea pe care o are asupra mea. O prietenă îmi spune că am o fire romantică și din acest motiv iubesc melodiile cântate la chitară. E posibil și probabil.

Susține blogul vienela.ro

carti literatura

Nu pot asculta muzică în timp ce citesc. Mă relaxez ascultând muzică atunci când mă plimb prin aerul rece al iernii. Mă pierd în gânduri fără sfârșit când stau la birou pe întuneric, în liniștea dimineții, savurând cafeaua, fumând o țigară și ascultând muzică în surdină. Desigur, cel mai repede mă remontez dacă citesc. Pierdută în lumi ireale, sunt mai EU ca niciodată. Spune-mi despre tine.

Test despre cărți

Top cărți beletristică pe care să le citești în 2021

2020 în 20 de întrebări și răspunsuri

Mă remontez imediat dacă ascult muzică sau citesc

Mă remontez imediat dacă ascult muzică sau citesc. La fel de ușor zâmbesc când mă plimb

Cred în zâne, în sfinţi şi minuni ;

prieteni, nu-mi împletiţi

cununi.

Cântecul e-n mine ca-n voi tăcerea;

îi bănuiesc uneori

puterea,

însă nu ştiu nimic…

Versuri de Magda Isanos – Cânt