La fel ca în basmul Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, calculatorul nostru se transformase într-o clipă dintr-un flăcău iute şi chipeş într-un moşneag cu plete albe, care abia se mai mişca. Avea nevoie  de secunde bune pentru a intra pe o pagină oarecare sau pentru a mări o poză. L-am chemat pe doctorul Ionuţ, care i-a luat pulsul şi i-a verificat starea generală. A aflat că avea febră. Acolo unde temperatura ar fi trebuit să aibă în jur de 30 de grade, în calculatorul nostru era de 80 de grade.

Probabil pentru a preveni un incendiu de proporţii :) , începuse să se stingă singur la câteva minute şi dădea o eroare CPU Fan. A căutat informaţii pe internet şi a descoperit că buba era la ventilatorul de pe placa de bază, aşa că l-a dezbrăcat de haine şi i-a curăţat atât ventilatorul, cât şi cooler-ul procesorului, apoi l-a îmbrăcat la loc.

Auzise el de la confraţii medici ( a se citi colegi de şcoală) că windows-ul trebuie înlocuit la câteva luni, pentru o funcţionare optimă. Zis şi făcut! Salvează pe CD-uri comorile din calculator, apoi se ocupă de reinstalare. Ca de obicei, din grabă şi neatenţie, îl setează să se instaleze în D. Windows-ul folosit nu era bun, aşa că instalarea s-a blocat şi noi ne-am ales cu două windows-uri în calculator. Ca să nu îmi prind urechile în el când îl aprind, doctorul Ionuţ setează calculatorul să afişeze doar un windows la pornire. Din aceeaşi neînţeleasă grabă, alege noul windows, cel care nu era pe deplin instalat în drepturi, dar bântuia ca o fantomă răutacioasă prin calculator.

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, doctorul Ionuţ modifică Boot.ini şi şterge windows-ul bun (cel vechi). Nu reuşeam să mai folosim calculatorul, eu mă crizasem ştiind că nici duminică nu am deschis blogul, acum era deja luni la amiază, iar Ionuţ transpira lângă mine făcând planuri. Urma să instaleze un al treilea windows, tot în D, dar de data asta cu alt nume, pentru a-l putea recunoaşte uşor, să poată porni PC-ul, apoi să modifice iar Boot.ini. Nu ştiu dacă aşa a procedat sau a mai schimbat planul, dar acum calculatorul merge foarte bine, la fel cum mergea înainte de a face febră. Sper ca atunci când îl vom aprinde iar să nu o luăm de la capăt, pentru că în acest ritm la sfârşitul săptămânii vom avea colecţie de windows-uri.

Acum își dorește un laptop bun, care să nu îi mai facă probleme. Să mă lămurească şi pe mine cineva. Cum stă treaba cu acest windows? Chiar trebuie instalat la câteva luni sau e vrăjeala depanatorilor? Cum se instalează un windows? Cum ştergi un windows din calculator? E vreo problemă dacă îl instalezi în D? Tot ce știu este că în 2013 am plătit 30 de lei unui băiat ca să ne instaleze un windows.