Pe facebook se distribuie zilnic articole cu idei aberante şi minciuni gogonate care fac să leşine de râs până şi copiii de clasa a patra dacă deţin mai mult de un neuron. Curiozitatea mă împinge uneori să văd câţi dintre prietenii mei au crezut balivernele şi câţi dintre ei au vrut să împărtăşească noile cunoştinţe/informaţii cu alţii. Ori mi-am ales greşit o parte din prieteni (am fost aleasă de oameni nepotriviţi), ori lumea se îndreptă către un viitor care mie nu îmi place. Mă privesc în oglindă şi îmi dau seama că devin egoistă şi nepăsătoare, că nu mai împart cu nimeni ceea ce găsesc interesant pe internet.

Citesc multe bloguri bune. Citesc articole bine scrise, emoţionante, încărcate de idei demne de luat în seamă. De ce, dacă le apreciez, nu le distribui pe facebook, să le poată citi şi alţii, să le arăt o altă faţă a vieţii şi a blogurilor, acea faţă care mie îmi zâmbeşte zilnic? E simplu. Devin egoistă şi nepăsătoare. Dacă ţie nu îţi pasă de promovare, de ce te-aş promova eu? Dacă tu nu distribui nimic din ceea ce scriu eu, de ce ţi-aş distribui eu articolele? Văd că în anumite cercuri oamenii se laudă unii pe alţii, îşi promovează articolele, indiferent cât sunt de găunoase şi îmi amintesc o vorbă: “Cu cât e mai goală o căruţă, cu atât mai mult zgomot face”.

Abia când bloggerii vor înţelege cât este de important să colaboreze între ei, cât de important este să se sprijine unii pe alţii, lucrurile se vor schimba, lumea va afla de ei şi traficul le va creşte. Cei care nu caută neapărat să aibă trafic mare, dar îşi doresc o lume mai curată, mai frumoasă, mai senină, mai informată, o lume schimbată în bine, cred că trebuie să uite de acel “mă distribui, te distribui” şi să împărtăşească zilnic cu prietenii ceea ce găsesc interesant. Tu câte articole ai distribuit astăzi?