De câteva săptămâni încerc să îmi conving nepoata să își facă blog, deși unii spun că este încă micuță de vârstă. Consider că nici un copil de școală nu este prea mic pentru a scrie despre el pe un blog, pentru a vorbi despre pasiunile sale, pentru a evolua. Copila se tot întreba despre ce ar putea scrie pe blog, așa că i-am dat exemplu o altă fetiță, care inventează povești și le așterne pe foaia virtuală. Nepoata mea nu pare pricepută la așa ceva. În schimb, este pasionată de tot ceea ce ține de fashion, își dorește tot timpul haine noi, cu o croială elegantă, iar mama ei o încurajează.

M-am gândit că ar putea începe prin a vorbi despre pasiunea ei pentru haine, prin a pune pe blog fotografii ale produselor cumpărate, prin a selecta ceea ce îi place de pe anumite magazine online, asa cum este Kurtmann (cu care ea deja visează să colaboreze cândva). De exemplu, cumnata mea tocmai și-a cumpărat o pereche de pantaloni Stradivarius Simette Green, de un verde foarte frumos, cu o croială conică, mult căutată în această perioadă. De ce nu ar putea scrie nepoata mea despre ei pe blog? Ar fi un început bun, și-ar perfecționa limba română, ar învăța multe expresii utilizate în lumea modei, ar descoperi cum pot fi selectate inteligent obiectele vestimentare.

 Pantaloni Stradivarius

 

Copila a părut încântată de idee. Lumea modei pare să fie lumea ei, așa că am invitat-o să aleagă o jachetă, cea care crede că s-ar potrivi pantalonilor cumpărați de mama ei. Fără să ezite nici măcar o clipă, de parcă asta ar fi făcut întreaga viață, a intrat pe site, a căutat un timp, apoi mi-a spus că s-a decis. Acestor pantaloni li s-ar potrivi jacheta Desigual Baddo Dark Green, cu mâneci scurte și un mic imprimeu decorativ, cu fermoar metalic și aspect ușor sportiv, pe care mama ei ar putea să o îmbrace după-amiaza, când iese cu copiii în parc, la serviciu, dar și la Sinaia, când vom merge să ne plimbăm.

Jacheta Desigual

 

Am rămas uimită de abilitatea ei de a observa detalii pe care unii adulți le trec cu vederea. Un alt aspect care m-a uimit a fost cel legat de mărcile hainelor pe care le studia. Mi-a spus că niciodată nu se uită la brand, până când nu este mulțumită de ceea ce vede în aspectul, croiala și culoarea unui obiect vestimentar. Cu toate astea, remarcase deja că pe acest site sunt adunate multe produse ale unor mărci renumite, cu mare căutare în țara noastră. Din punctul meu de vedere, copila a trecut cu brio testul. Voi ce credeți, ar fi bine să își facă un blog de fashion, care să îi aducă mai târziu colaborări cu firme cum este Kurtmann?

kurtmann-150x150