Lumea în vremea pandemiei – mesaj pentru cei care nu cred

După cum spuneam mai zilele trecute, am ales să nu dau unfollow sau block celor care distribuie tot felul de idioțenii referitoare la coronavirus. Mult timp m-am amuzat pe seama lor. Cât de naiv să te naști ca să crezi că s-a oprit întreaga planetă doar pentru ca politicienii români să își bată joc de tine obligându-te să te sufoci sub mască? Sau ca să nu mai cânte Bittman, că făcea prea mulți bani cu inelul lui? Lumea în vremea pandemiei – mesaj pentru cei care nu cred.

A fost distractiv, dar nu mai este. Situația scapă de sub control și mulți oameni nevinovați mor/vor muri din cauza celor care cred că soarele răsare doar pentru ei. Mă simt datoare să mă implic. Dacă un singur om va înțelege că pandemia nu a fost născocită pentru ca el să transpire sub “botniță”, atunci voi considera că mi-am adus aportul în societate. Dacă nu voi reuși, atunci măcar îmi voi descărca nervii care se acumulează la vederea idioțeniilor pe care unii le debitează.

ghid de supravietuire in pandemie

Cei care neagă existența virusului covid 19, cei care sunt convinși că numai în România oamenii trebuie să poarte mască, cei care consideră că doar lor le-au fost îngrădite anumite libertăți etc, distribuiau ieri o postare a unei doamne care întreba, subliniat cu roșu, cum este în alte țări, pe care le și numea. M-am simțit cuprinsă de o furie oarbă. Oamenii ăștia chiar nu citesc știrile internaționale? Revistele medicale de prestigiu? Chiar nu vor să afle cum e pe la alții? Chiar cred că ei și doar ei fac soarele să răsară?

Am scris pe facebook:

Pentru toți cei care distribuie postări tembele. Vreți să știți cum e în UK? Nu vă mai luați după câte o tanti care n-a ieșit de 20 de ani din satul ei.
secolul pandemic carte

În UK ne spălăm pe mâini, purtăm mască, păstrăm distanța de 2 metri, anunțăm autoritățile dacă avem simptome.

Nu fiți idioți! Nu mai căscați gura la idioți! Situația e nasoală în toată lumea, nu doar în acest buric al pământului numit România.
Diana a completat:
“Si angajatorii respecta protocoalele comunicate de autoritati privind protectia angajatilor. Scolile la fel. Nu e perfect, dar e mai civilizat si oamenii sunt mai responsabili.”
Raluca a plusat:
“Acum poate a iesit si a ajuns in excursie de 7 zile in uk si este experta cunosc si eu din astea …ba una a fost 3 zile si imi povestea de parca luase doctoratul….cum englezoaicele sunt urateei betivi…un popor de prosti…nu ca romanii nostri….cum intri in tara vezi in ce neam de genii ne am născut…
Rog persoanele care nu au minim 15 ani de scoala pe bune plus ceva carti citite ( peste 1000) sa se abtina sa mi dea o replica stupida cu dacii , extraterestrii, vaccin, ceausescu, moaste…..pastrati aceste subiecte minunate in cercul vostru inalt.”
Iată și răspunsul meu:
Mi-e greu să înțeleg de unde îi vine românului orgoliul ăsta nemăsurat. Toate celelalte popoare au vicii și defecte aparent incompatibile cu viața :D , dar reușesc, (ale naibii!) să fie cu mult mai presus decât noi în mai toate privințele.
Lumea în vremea pandemiei – mesaj pentru cei care nu cred
Oameni buni, soarele nu răsare pentru voi! Planeta nu s-a oprit pentru că politicienii români au interese ascunse! Credeți sau nu credeți în acest virus, fiți responsabili față de persoanele din jurul vostru. Ei nu sunt politicieni. Sunt oameni simpli care iubesc viața ca și voi și care vor să o trăiască. Documentați-vă! Citiți! Învățați! Nu vă lăsați manipulați! Gândiți cu propriul vostru creier!
De când e lumea și pământul, puterea a fost în mâinile celor inteligenți, a celor care știau mai multe decât restul turmei, a celor care studiau problemele pe toate părțile, nu numai pe laterala care era sub ochii lor. Fiți inteligenți! Citiți și gândiți! Planeta nu s-a oprit pentru ca nea Gheorghe din Cocorăștii Colț să fie batjocorit prin obligativitatea de a purta “botniță”. Gândiți și acționați nu doar spre aparentul vostru bine, ci spre binele tuturor! Viitorul omenirii depinde în acest moment de noi toți! Purtați mască! 
Fabricat sau nu, convenabil sau nu pentru economiile lumii, virusul există și ucide în chinuri cumplite oameni. În spatele acelor numere sunt oameni ca mine și ca tine, oameni care ar mai putea trăi dacă toți am respecta regulile. Tu pe câți dintre ei vrei să îi ai pe conștiință?
Lumea în vremea pandemiei - mesaj pentru cei care nu cred
Dormi liniștit! Iată câteva sfaturi pentru un somn bun, pe lângă purtarea măștii.