Skip to main content

Luleaua turcului

Astăzi (2 septembrie)… am ezitat mult înainte de a apăsa tastele şi a completa o nouă pagină de jurnal (81). Multe poveşti îşi aşteptau/aşteaptă rândul, doar că mie încă îmi era/este greu să revin în online după două săptămâni de vacanţă. Nu mă pot acomoda cu ideea că toamna mi-a intrat în calendar, în oraş şi în casă, că s-a ascuns atât de bine încât nu o pot găsi decât în pozele fotoşopate de pe facebook, că reşedinţa mea de vară nu-i la ţară, că în prima zi a toamnei lui 2015 soţul meu a făcut insolaţie.

Mă gândesc… la toţi cei invidioşi pe bloggerii de travel. Oare au încercat vreodată să îşi imagineze ce înseamnă ca în fiecare zi să doarmă în altă parte, să mănânce pe unde apucă, să coboare din avion doar pentru a se urca în maşină? Noi ne-am călătorit în aceste două săptămâni numai până la Braşov, Râşnov, Brazi şi Bucov (Prahova) şi ne simţim epuizaţi.

Sper… să mă pot lăuda într-o zi că stăpânesc limba engleză foarte bine, atât de bine încât să îmi fie uşor să scriu măcar un articol corect dpdv gramatical şi să îi pot reda înţelesul exact aşa cum îl gândesc în limba română.

În casă… mă bucur de prezenţa mamei mele, care a dorit să stea câteva zile la parter. 🙂

Pisicile mele… abia aşteaptă să îşi scrie propriile memorii pe blogul de pisici. S-au întâmplat atât de multe în cele două săptămâni de vacanţă!

Câinele meu… munceşte de zor la propria educaţie. Stimulat de prietenii noştri, încearcă să ne dovedească zi de zi că înţelege ce înseamnă pas, şezi, stai, nu e voie, nu muşca…

Prin Ploieşti… e balamuc. S-a muncit doi ani la refacerea liniilor de tramvai. Întreg oraşul e un şantier. Acum se zvoneşte că lucrările au fost sistate pentru că s-au terminat banii.

Prin blogosferă… abia aştept să văd ce s-a mai scris. Îmi recomandaţi nişte articole interesante?

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să îmi fac planuri în legătură cu o eventuală mutare. Deşi iubesc această ţară, tot mai des mă bate gândul să o abandonez.

Un citat/proverb favorit… Călătorul este activ – se străduieşte să meargă în căutarea oamenilor, aventurii şi experienţei. Turistul este pasiv – aşteaptă să i se întâmple lucruri interesante.

O fotografie preferată… Floarea numită luleaua turcului…

luleaua-turcului floare rosie -1024x768

Comments
 • vax albina September 2, 2015 at 10:12 am

  Bine ai revenit. Mi-au lipsit poveștile tale.
  Un LIKE virtual pentru cele scrise și pentru cele promise.

 • vavaly September 3, 2015 at 7:16 am

  uite ca nu stiam ca asa se cheama florile astea desi le am tot vazut inca din copilarie pe langa garduri.
  vrei sa pleci din tara? atunci nu fa planuri cum sa planuiesti ci fi planuri cum sa pleci :).
  uneori si eu zic ca as pleca …

  • Vienela September 3, 2015 at 7:21 am

   Nici eu nu am stiut pana ieri cum se numeste. Credeam ca e un soi de iedera mai rasarita si chiar asa ii spuneam. Casa unei prietene este invelita in flori d-astea. O splendoare pentru privitori, un cosmar pentru ea. Isi strecoara prin caramizi radacinele si rasare in casa. :)))
   E inca devreme, e doar un gand abia iesit la suprafata. Nu stiu unde as vrea sa erg, nu stiu cum as vrea sa imi castig banii acolo, nu stiu mai nimic… :))

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.