Luleaua turcului

O fotografie preferată… Floarea numită luleaua turcului. Este un soi de plantă cățărătoare foarte populară printre cei care vor să își orneze grădina sau pereții exteriori ai casei cu flori roșii care au formă de trâmbiță. Planta înflorește vara și arată spectaculos. Pasărea colibri iubește Luleaua turcului – plantă cățărătoare invazivă.

Florile de luleaua turcului fac păstăi cu multe semințe, din care puteți cultiva alte plante. Luleaua turcului se agață ușor de pereți și face tulpini viguroase, lemnoase.

Atenție! Luleaua turcului – plantă cățărătoare invazivă, va acapara totul în jur. Trebuie să o țineți sub control prin tăieri drastice. Poate dărâma stâlpi, copaci, garduri. Planta luleaua turcului are nevoie de soare pentru a crește și înflori spectaculos.

Astăzi (2 septembrie)… am ezitat mult înainte de a apăsa tastele şi a completa o nouă pagină de jurnal (81). Multe poveşti îşi aşteptau/aşteaptă rândul, doar că mie încă îmi era/este greu să revin în online după două săptămâni de vacanţă. Nu mă pot acomoda cu ideea că toamna mi-a intrat în calendar, în oraş şi în casă, că s-a ascuns atât de bine încât nu o pot găsi decât în pozele fotoşopate de pe facebook, că reşedinţa mea de vară nu-i la ţară, că în prima zi a toamnei lui 2015 soţul meu a făcut insolaţie.

Mă gândesc… la toţi cei invidioşi pe bloggerii de travel. Oare au încercat vreodată să îşi imagineze ce înseamnă ca în fiecare zi să doarmă în altă parte, să mănânce pe unde apucă, să coboare din avion doar pentru a se urca în maşină? Noi ne-am călătorit în aceste două săptămâni numai până la Braşov, Râşnov, Brazi şi Bucov (Prahova) şi ne simţim epuizaţi.

Sper… să mă pot lăuda într-o zi că stăpânesc limba engleză foarte bine, atât de bine încât să îmi fie uşor să scriu măcar un articol corect dpdv gramatical şi să îi pot reda înţelesul exact aşa cum îl gândesc în limba română.

În casă… mă bucur de prezenţa mamei mele, care a dorit să stea câteva zile la parter. :)

Pisicile mele… abia aşteaptă să îşi scrie propriile memorii pe blogul de pisici. S-au întâmplat atât de multe în cele două săptămâni de vacanţă!

Câinele meu… munceşte de zor la propria educaţie. Stimulat de prietenii noştri, încearcă să ne dovedească zi de zi că înţelege ce înseamnă pas, şezi, stai, nu e voie, nu muşca…

Prin Ploieşti… e balamuc. S-a muncit doi ani la refacerea liniilor de tramvai. Întreg oraşul e un şantier. Acum se zvoneşte că lucrările au fost sistate pentru că s-au terminat banii.

Prin blogosferă… abia aştept să văd ce s-a mai scris. Îmi recomandaţi nişte articole interesante?

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să îmi fac planuri în legătură cu o eventuală mutare. Deşi iubesc această ţară, tot mai des mă bate gândul să o abandonez.

Un citat/proverb favorit… Călătorul este activ – se străduieşte să meargă în căutarea oamenilor, aventurii şi experienţei. Turistul este pasiv – aşteaptă să i se întâmple lucruri interesante.

 

Luleaua turcului - plantă cățărătoare invazivă