Lucruri privite din perspectiva greșită

Mi-a ieșit în cale un articol jenant, în care lucrurile erau privite din perspectiva greșită, iar broderia din jurul lor încerca să întoarcă lumea cu susul în jos. Referindu-se la pandemia din 2020 și făcând trimitere la primul război mondial (de ce oare doar la acela?), autorul spunea că generațiile tinere sunt sacrificate pentru ca cele vârstnice să supraviețuiască. O idee greșită, nefirească, oribilă, în opinia mea.

Ca să ajungi un bun jurnalist nu trebuie doar să înveți multe cuvinte și reguli gramaticale. Pe lângă însușirea acestor noțiuni elementare, ar fi bine să iti folosești creierul și bunul-simț. Când google spune că ești mai mult decât jurnalist, iar tu scrii articole de toată jena pe site-uri obscure, dă-mi voie să-ți spun că nu te pot considera nici jurnalist, nici altceva. Pentru mine, ești doar un om care a ajuns la o vârstă înaintată fără să înțeleagă pe ce lume trăiește.

Dacă îmi intră un hoț în casă, nu îl trimit pe tataie să îl dea afară. E bătrân, are artrită, se mișcă greu, poate că e deja senil, așa că riscul de a mă trezi cu tataie mort și hoțul în dormitor peste nevastă e foarte mare. Mă duc eu, că-s tânăr, fâșneț și cu tupeu. La fel și la război. Din acest motiv sunt trimiși tinerii, nu pentru că ar vrea cineva să îi sacrifice ca bătrânii să stea în parc jucând table. Pare greu cu filozofia războiului, nu-i așa?

Când privești lucrurile din perspectiva greșită, e firesc să ajungi la concluzia greșită. Dacă o faci din neștiință sau din dorința de a stârni război între generații, e o altă discuție. Cert rămâne doar faptul că influențezi în mod negativ oamenii simpli, care te cred pe cuvânt doar pentru că ai scris pe un site, pe internet. Situația este oricum tensionată, nu e cazul să punem paie pe foc, mai ales că bate vântul, iar oamenii se înfierbântă și se îmbată cu apă chioară, fericiți că au găsit țapul ispășitor.

Lucruri privite din perspectiva greșită

Lucruri privite din perspectiva greșită