Se spune ca natura lucreaza atat de bine incat o sarcina are nevoie de 9 luni pentru dezvoltare, timp care ii permite viitoarei mame sa se obisnuiasca mai bine cu noul statut, cu noua misiune. Ai crede ca acest timp este si unul suficient din punct de vedere al organizarii cu toate ce sunt necesare pentru noul membru. De fapt, cele mai multe dintre mame spun ca sunt confuze.

Mai cu seama cand optiunile sunt atat de multe, cand societatea de consum iti prezinta atat de multe idei, nu mai stii sa faci diferenta intre ce este necesar si ce este doar o placere de shopping, intre cele la care ai putea sa renunti si la ce nu. Iata si un top al lucrurilor strict necesare si cu se sa incepi in misiunea de shopping dedicata noului membru.

Pentru inceput

Desigur, stocul de scutece si haine sunt un strict necesar. Fata de anii trecuti cand nu se punea atat de mult pret pe aceste aspecte, acum sunt evident o prima misiune trecuta in lista de shopping. Atentie, ar fi bine sa va orientati dupa un numar mai mare la hainute, avand in vedere cat de repede creste si avand in vedere ca nu puteti sti cu exactitate cu ce dimensiuni se naste. O medie este de 50 cm la nastere.

Primele luni

Desigur ca cele mai rapid necesare lucruri sunt cele legate de camera celui mic. Aici isi va petrece cea mai mare parte din timp, deci se va intelege si nivelul calitativ in ceea ce priveste orice lucru cumparat. Acum este si momentul de decizie asupra tipului de pat, saltea, modul in care se vor amplasa acestea in camera copilului.

Un pat pliabil va oferi versatilitatea necesara daca inca nu sunteti decisi cum va fi totul. Se va muta foarte usor in orice colt de camera. De asemenea, se poate depozita usor si chiar si transporta cand veti avea deplasari. Asta daca nu doriti stilul clasic de patut din lemn.

Tot pentru camera copilului va trebui sa alegeti mobilierul ce completeaza camera precum si alte accesorii. Atentie la tipul de saltea, aceasta ar trebui achizitionata dupa ce aveti deja patul ales, intrucat vine pe dimensiuni diferite.

Un carucior este la fel de important. Nu veti putea plimba copilul in brate, chiar daca este inca la greutatea acceptabila. Nu este confortabil pentru nici una din parti. Desi si aici exista diversitate, multi parinti merg pe ideea de confort si stil practic, tinand cont de accesorii, manevrabilitate si rezistenta. Daca mai punem la socoteala si ceea ce tine de trenduri, modele noi si preferinta pentru anumite culori deja alegerea este luata mai usor.

Plan de rezerva si completari

La capitolul mancare ideal este ca noul nascut sa fie alaptat. Planul de rezerva va include biberoane, tetine si sterilizator. Dar oricum acesta va fi util si incepand cu perioada de diversificare, asadar, o investitie pe care sa va bazati ca fiind necesara si utila.

Cand vine vorba de lucruri necesare unui copil este greu de tras o linie, greu de comprimat si rezumat povestea. Dar nu va fie frica ca ati omis ceva; shoppingul online este in zilele noastre o metoda utila sa va faceti stocul cu cele necesare. Spre exemplu, in cadrul magazinului online www.babytrend.ro veti gasi completari ale listelor cu lucruri pentru copil, de la capitolul camera pana la jucarii, de la scaune auto pana la saltele, cosmetice, lucruri utile atat pentru copil cat si pentru parinti.